Vučić: Nisam rekao da je Dačić kriv, ni da nije
Foto: Tanjug

Ne prejudicira ishod istrage

Vučić: Nisam rekao da je Dačić kriv, ni da nije

Politika -
Rekao sam da verujem da nije počinio krivično delo, a to u šta ja verujem ne znači ništa i o svemu će se izjasniti nadležni državni organi, kaže vicepremijer

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da svojom izjavom da veruje da Dačić nije počinio krivično delo nije prejudicirao ishod istrage nadležnih organa, te da tom izjavom nije rekao ni da Dačić nije kriv, ni da jeste."Rekao sam da verujem da Dačić nije počinio krivično delo, a to u šta ja verujem ne znači ništa i o svemu će se izjasniti nadležni državni organi", rekao je Vučić.Odgovarajući na pitanje novinara da li tom svojom izjavom prejudicira ishod istrage, Vučić je rekao:"Ni slučajno, nijednog trenutka i ni na koji način. Čuo sam da sam time u stvari rekao da je neko kriv. Ni jedno, ni drugo", precizirao je Vučić i ponovio da će to proizaći isključivo iz istrage nadležnih.Na pitanje da li je dobio pismo koje se pojavilo u medijima od Miše Banane, on je primetio: "Nisam ga dobio, izgleda da moju adresu nema".On je dodao da bi bio skandal da on na bilo koji način to pismo komentariše. "Srbija bi bila užasnuta da na bilo koji način komentarišem to pismo, pitao bih se šta radim. To je lice za kojim je raspisana poternica koja važi do 2016. i tačka", poručio je Vučić.

Vučić: Neki svedoci u slučaju Mišković na KipruVučić izjavio je da će postupak protiv vlasnika Delte Miroslava Miškovića početi kada budu saslušani svi svedoci i napomenuo da su neki od njih na Kipru.Vučić je, na pitanje novinara vezano za napise da je ekspertski tim otišao na Kipar kako bi ispitivao dokaze vezane za "slučaj Mišković", rekao ima određene informacije kad je reč o postupanju tužilaštva i da će se u postupak ići kada budu saslušani svi svedoci."A neki od tih svedoka se nalaze i na Kipru", rekao je Vučić."Mislim da se uz međunarodnu pravnu pomoć to sada i završava", rekao je Vučić. Na pitanje šta ima novo vezano za izbor direktora policije Vučić je odgovorio: "Ništa novo", javlja Tanjug.

http://www.youtube.com/watch?v=5U81JyEnS_c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja