Oliver Antić u poseti Haškom tribunalu

Oliver Antić u poseti Haškom tribunalu

Politika -
Savetnik predsednika Nikolića Oliver Antić tokom trodnevne posete Hagu obići će pritvorenike u Sheveningenu i razgovarati sa tužiocem Seržom Bramercom i predsednikom tribunala Meronom

HAG - Glavni pravni savetnik Ministarstva spoljnih poslova Srbije Oliver Antić u ponedeljak počinje trodnevnu posetu Tribunalu u Hagu gde će u pritvoru obići državljane Srbije, optužene i nepravosnažno osuđene za ratne zločine tokom rata u Jugoslaviji 1990-ih godina.

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Oliver Antić koji je i savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u ponedeljak popodne razgovaraće s glavnim tužiocem Tribunala Seržom Bramercom.

Antić će zatim u pritvoru suda u Sheveningenu razgovarati sa pritvorenim državljanima Srbije. Za sredu je zakazan Antićev sastanak s predsednikom Tribunala Teodorom Meronom.

Pritvorenike je prošlog meseca posetio ministar pravde Srbije Nikola Selaković i razgovarao s tužiocem Bramercom i predsednikom suda Meronom.

Selaković je tada najavio mere Vlade Srbije za pomoć pritvorenicima.

Vladinom odlukom, novčanu pomoć od marta će dobijati i osuđeni, a ne, kao sada, samo optuženi državljani Srbije, i oni koji se nisu dobrovoljno predali sudu. Porodice pritvorenih imaće pravo na četiri avionske karte godišnje za posete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track