Drecun: Ešton će terati Srbiju na loš kompromis
Foto: Preentscreen

Uoči sastanka u Briselu

Drecun: Ešton će terati Srbiju na loš kompromis

Politika -
Očekujem da će Ketrin Ešton izvrštiti dodatni pritisak na našu delegaciju da napravi kompromis koji za nas nije prihvatljiv

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun očekuje da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton tokom sastanka s državnim vrhom Srbije u Briselu u ponedeljak izvršiti dodatni pritisak da Srbija napravi kompromis.

"Očekujem da će Ketrin Ešton izvrštiti dodatni pritisak na našu delegaciju da napravi kompromis koji za nas nije prihvatljiv, jer mi ne možemo da idemo ispod onoga što smo definisali rezolucijom Narodne skupštine i platformom koju je usvojila Vlada", izjavio je Drecun.

Takvo rešenje, prema njegovom mišljenju, ne bi bilo ni održivo ni zakonito, niti bi ga prihvatio srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Čak i kad bi bilo postignuto, to rešenje ne bi moglo da se realizuje u praksi", kazao je Drecun.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otputovaće u ponedelajk u Brisel, gde će se sastati s Ketrin Ešton, kako bi se našlo rešenje za zastoj u pregovorima u vezi s formiranjem zajednice srpskih opština na Kosovu. Ketrin Ešton će sledeće sedmice otputovati i u Prištinu da bi o tom pitanju razgovarala i s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track