DOGOVOR: Iz Vlade lete Mrkonjić i Petković

Metla u Nemanjinoj 11

DOGOVOR: Iz Vlade lete Mrkonjić i Petković

Politika -
Socijalistima je preko glave brojnih brljotinja Milutina Mrkonjića, dok je SNS nezadovoljan radom ministra kulture Bratislava Petkovića

BEOGRAD - Vreme za penziju!Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić neće preživeti najavljenu rekonstrukciju Vlade, dok su naprednjaci nezadovoljni radom ministra kulture Bratislava Petkovića. To je, ukratko, suština načelnog dogovora koji su nedavno postigli premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić, a koji će, prema saznanjima Kurira, tek biti detaljno razrađen.Dačić je rekao da je sa Vučićem samo načelno razgovarao o mogućnosti rekonstrukcije vlade.- Nije bilo konkretnih razgovora jer smo se svi bavili dijalogom sa Prištinom. To je sledeća tema koja će nas čekati - rekao je Dačić.Izvor iz najbližeg premijerovog okruženja kaže da je premijer najmanje zadovoljan radom ministra Mrkonjića, da je počeo, kako kaže, „previše da brlja“ i da to više ne može da se toleriše.- Ivica nije mnogo zadovoljan ni ministarkom zdravlja Slavicom Đukić Dejanović, jer je mnogo bolja bila na poziciji predsednice Skupštine. Ipak, on je svestan da je u ministarstvu nasledila haos koji je ostao od Tomice Milosavljevića - kaže izvor Kurira.I naprednjaci su se oglasili i najavili da će rad ministara iz SNS biti analiziran na sednici GO, koji će biti održan posle 20. marta, odnosno po povratku zvaničnika iz Brisela. U SNS nezvanično kažu da se fotelja najviše drma Bratislavu Petkoviću, ministru kulture, zbog brljotine s naplatom TV pretplate.Zoran Babić, zamenik šefa naprednjaka u parlamentu, istakao je da će svako „ko se umorio i ne radi u punom kapacitetu“ biti zamenjen.- Normalno je da u toj trci nećemo gledati rezultate na kraju trke, već moraju da postoje prolazna vremena na osnovu kojih ćemo videti da li se neko umorio, povredio ili da li može bolje. SNS će uvek prvo krenuti od sebe - rekao je Babić.

PUPS bi još jednog ministraMomo Čolaković, poslanik PUPS, smatra da je bolje izvršiti rekonstrukciju vlade nego ići na nove izbore.- Ukoliko dođe do dogovora o rekonstrukciji Vlade, PUPS očekuje da, pored potpredsednika Jovana Krkobabića, ta stranka dobije još jednog ministra - kaže Čolaković.

URS: Dali smo najboljeVladimir Ilić, poslanik URS, rekao je nema ništa protiv rekonstrukcije Vlade, ali je važno znati kriterijume na osnovu kojih bi mogla da se oceni nečija uspešnost.- Dali smo najbolje ljude. Imamo razloga da budemo ponosni na rezultate koje smo ostvarili u ovom periodu, ali ne bežimo od analize rezultata i naših ministara - rekao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track