ĐILAS U PANICI: Izbacuje Vuka Jeremića po hitnom postupku!

U panici

ĐILAS U PANICI: Izbacuje Vuka Jeremića po hitnom postupku!

Politika -
Lider demokrata u strahu od govora Vuka Jeremića na programskoj skupštini naredio da Statutarna komisija hitno potvrdi odluku o isključivanju bivšeg šefa diplomatije

BEOGRAD - Fajront.

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas rešio je da već u petak izbaci iz stranke Vuka Jeremića jer se plaši šta bi on mogao reći na stranačkoj skupštini u nedelju, saznaje Kurir.- Kad je saznao da Jeremić dolazi na programsku skupštinu i da će tražiti njegovu smenu, Đilas je naredio da se brže-bolje sastane Statutarna komisija i da potvrde odluku o izbacivanju bivšeg šefa diplomatije iz stranke - kaže izvor Kurira.

Kako dodaje naš sagovornik, Statutarna komisija mesec i po dana nije odlučivala o žalbi Vuka Jeremića jer nisu znali kako da donesu odluku o njegovom izbacivanju a da ne prekrše statut DS.Jeremić je juče potvrdio da je dobio poziv za programsku skupštinu DS i da namerava da se obrati stranačkim kolegama jer želi da doprinese kvalitetu novog programa.- Smatram da se DS nalazi pred ozbiljnim raskršćem i velikim izazovima. Želim da svojim viđenjem doprinesem kvalitetu novog programa. Nadam se da mi moje delegatsko pravo da se obratim neće biti uskraćeno. Poštujem činjenicu da se Statutarna komisija još nije izjasnila u vezi sa mojom žalbom na odluku o isključenju, u očekivanju odluke Ustavnog suda - rekao je Jeremić.Kako je Kurir već pisao, Jeremić za vikend dolazi u Beograd kako bi se obračunao s Đilasom i na stranačkoj skupštini pred delegatima zatražio da novi lider podnese ostavku zbog katastrofalnog rejtinga stranke, dezorijentisanosti i autokratskog ponašanja.

Sudbina u rukama Ustavnog sudaOrgani DS pokrenuli su postupak za isključenje Jeremića iz stranke jer nije poslušao odluku Glavnog odbora da kao bivši ministar mora da vrati poslanički mandat. On je Statutarnoj komisiji podneo žalbu na tu odluku, a žalio se i Ustavnom sudu rekavši da će, ako se ispostavi da je Đilas naterao GO stranke na protivustavno delovanje, od njega zatražiti ostavku, dok će, ako se ispostavi da je odluka bila u skladu s Ustavom, odmah vratiti mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track