Najnovije vesti

MILO: Ubica Đinđića zapalio i ambasadu u Beogradu!

Teške optužbe

MILO: Ubica Đinđića zapalio i ambasadu u Beogradu!

Politika
Đukanović kazao da iza ubistva Zorana Đinđića i urednika lista Dan Duška Jovanovića stoji "poslodavac" - onaj ko je bio protiv nezavisnosti Crne Gore

PODGORICA - Premijer Crne Gore Milo Đukanović je danas izjavio u Podgorici da je isti čovek "iza ubistva" premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. i ubistva suvlasnika i urednika podgoričkog lista "Dan", Duška Jovanovića. Đukanović je danas govoreći povodom stotinu dana svoje vlade, komentarisao pitanje predsedničkog kandidata Miodraga Lekića o tome ko je ubio Jovanovića.

Đukanović je kazao da "iza tog ubistva" stoji "poslodavac i Duška Jovanovića, i Miodraga Lekića" - onaj ko je bio protiv nezavisnosti Crne Gore. "To je onaj čovek koji, uzgred, ponekad zna i da zapali ambasadu velike države u Beogradu, a ima jednu gadnu naviku da, kada zaključi da neko ko mu verno služi dok je živ, ne može vise poslužiti kao mrtav, onda ga i učini mrtvim", rekao je Đukanović.

Po rečima Đukanovića, to je onaj ko "nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućio Srbiju da stane na evropski put". Govoreći o Lekiću, Đukanović je poručio da neće "upasti u zamku" da mu Lekiić bude partner i da odgovara na njegove "prozivke".

Povodom zahteva potpredsednika Vlade, Rafeta Husovića, predsednika Bošnjačke stranke, da se s državnog grba Crne Gore skinu "monarhistički i jednoverski simboli", Đukanović je danas rekao da Ustav Crne Gore predviđa kako se to menja. Premijer je dodao da je isto tako ranije odgovorio na slične zahteve prosrspkih stranaka u Crnoj Gori i dodao je da je zadovoljan državnim simbolima, a da svako ima pravo da traži da se oni izmene. Đukanović, lider vladajuće Demokratske partije socijalista, rekao je da je snimak sa sednica organa te stranke, iz kojih proizlazi da se razgovaralo o favorizovanju njenih pristalica pri zapošljavanju, samo alibi opozicije za novi poraz.

Nazvavši "hajkom" insistiranje opozicije da Skupština raspravlja o tim snimcima, Đukanović je ocenio da su građani na to već odgovorili - na nedavnim lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici gde je njegova stranka dobila podršku. "Verujem da će takav odgovor dobiti i na predstojećima predsedničkim izborima", dodao je Đukanović. Povodom stotinu dana od izbora Vlade, Đukanović je rekao da je Crna Gora na pravom putu, da ide "u dobrom smeru", ali je izrazio nezadovoljstvo rezultatima borbe s organizovanim kriminalom i radom pravosuđa.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...