Koštunica: Moje su ruke čiste

Odgovor Milu Đukanoviću

Koštunica: Moje su ruke čiste

Politika -
Lider DSS priznao da je pogrešno mislio da Đukanović, ipak, mora imati nešto u sebi od poznate crnogorske čestitosti

PODGORICA - Predsednik opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica je "s gnušanjem i prezirom" odbacio optužbe Mila Đukanovića koji ga je povezao sa ubistvom glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića i crnogorskom premijeru poručio da su njegove ruke čiste, a savest mirna.

On je Đukanovića pozvao da javnosti odgovori makar na jedno pitanje: "Da li su i njemu ruke čiste i da li mu je savest mirna"?

Koštunica je kazao da nema potrebe da produbljuje ovo pitanje, jer, kako kaže, Đukanović bi trebalo da se seti da istina oslobađa. Koštunica je ocenio da su ”monstruozne, mračne i podmukle” Đukanovićeve optužbe u kojima ga on povezuje sa ubistvom Jovanovića.

“Radi se o jednoj skoro bolesnoj potrebi da me, ni manje ni više, nego poveže sa ubistvom Duška Jovanovića. Nisam stručnjak i ne mogu da objasnim tu naopaku duševnu sklonost za lažnim svedočenjem i jednom smišljenom podvalom. Ali ako ne mogu da proniknem u tu vrstu ljudske sklonosti, mogu nesumnjivo da procenim da ni jednom predsedniku vlade ne može da služi na čast da izmisli ovakvu neistinu”, rekao je Koštunica u eksluzivnom intervju podgoričkom "Danu".

Sa druge strane, po njegovoj oceni, sam Đukanović je svojim “rastrojenim nastupom” otvorio pitanje šta je to što ga toliko uznemiruje u slučaju ubistva novinara Jovanovića, kada je spreman na ovaj besprimeran način da izmišlja i podmeće.

On je primetio i da nije poznat slučaj da se sa zvaničnog mesta jedne nezavisne države za najgore zločine optužuje političar koji je obavljao funkciju predsednika SRJ i predsednika Vlade Srbije. Iako, kako kaže, smatra da su Đukanovićeve optužbe na njegov račun besprimerne, Koštunica je rekao da je to, ipak, razlog zbog kojeg ovaj odgovor treba da dostavi i vlastima Srbije.Koštunica je priznao da je pogrešno mislio da Đukanović, ipak, mora imati nešto u sebi od poznate crnogorske čestitosti.

Odgovarajući na ove optužbe, Koštunica naglašava da je istina da nije imao priliku da poznaje ubijenog novinara Duška Jovanovića.

Đukanović je na konferenciji za novinare povodom 100 dana vlade, između ostalog rekao da je Jovanovića ubio "onaj kome je najviše koristio dok je bio živ".

Koštunica je poručio i da je njegovo reagovanje više nego iznuđeno nerazumnim delovanjem predsednika Vlade Crne Gore i da se on, ma šta misli o Lekiću i Đukanoviću, neće mešati u stvari Crne Gore jer, kako kaže, duboko poštuje njene građane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja