Bajatović: Lustrirati lopove privatizacije
Foto: Dado Đilas

Poručio

Bajatović: Lustrirati lopove privatizacije

Politika -
lustracijom moraju da budu obuhvaćeni i svi oni koji su krali u privatizacijama, u okviru svojih stranaka ili lopovskih udruženja, ili su pomogli raznim lobističkim grupama da se obogate na štetu ovog naroda, i za to bili itekako dobro plaćeni, ističe Bajatović

NOVI SAD - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović založio se za produženje Zakona o lustraciji i dodao da pod njegov udar treba da dođu i oni koji su se "obogatili na štetu naroda" Bajatović je rekao da dejstvo Zakona o lustraciji ne treba samo produžiti, nego i proširiti.

"Jer lustracijom moraju da budu obuhvaćeni i svi oni koji su krali u privatizacijama, u okviru svojih stranaka ili lopovskih udruženja, ili su pomogli raznim lobističkim grupama da se obogate na štetu ovog naroda, i za to bili itekako dobro plaćeni. E, svi ti takođe moraju biti lustrirani", poručio je Bajatović.

Liga socijaldemokrata Vojvodine u poslednje vreme je u više navrata zatražila podršku za inicijativu da Zakon o lustraciji, čije važenje prestaje 11. juna ove godine, bude produžen na još 10 godina, pošto od 2003, od kada je na snazi, nije primenjen.

Bajatović se usprotivio inicijativama za raspisivanje prevremenih republičkih izbora i ocenio da Srbija "nema vremena za izbore", jer bi to značilo da bi država "tavorila još godinu dana".

Dodao je da ne vidi razloga ni za "rokadu" na mestu predsednika Vlade Srbije, odnosno da Aleksandar Vučić preuzme tu funkciju od predsednika SPS-a Ivice Dačića.

"Naš većinski koalicioni partner je politički agresivniji, možda i aktiviniji, izlaze sa više marketinga u javnu sferu političkog života nego što to čini SPS. Uz to, uvek je veći partner savijao šiju manjem. Ali mi imamo strateško partnerstvo i cilj da Srbiju učinimo boljom", rekao je Bajatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track