Tači: Prihvatiću poziv za sastanak u Briselu
Foto: Fonet

Tači: Prihvatiću poziv za sastanak u Briselu

Politika -
Propast dijaloga ne bi trebalo da bude opcija ni za Srbiju ni za Kosovo. Zbog toga ostajem rešen i spreman da prihvatim svaki poziv za zajednički sastanak u Briselu koji bi došao narednih dana od Eštonove, rekao je Tači

BEOGRAD - Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da dijalog ostaje jedina razumna opcija za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine i izrazio spremnost da prihvati poziv za zajednički sastanak u Briselu koji bi došao narednih dana od visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

"Propast dijaloga ne bi trebalo da bude opcija ni za Srbiju ni za Kosovo. Zbog toga ostajem rešen i spreman da prihvatim svaki poziv za zajednički sastanak u Briselu koji bi došao narednih dana od Eštonove", rekao je Tači.

On tvrdi da je Kosovo do sada već učinilo mnoge brojne ustupke i ostalo konstruktivno u naporima da dođe do dogovora, a da je "sada vreme da Srbija, takođe, postane pragmatična i kreativna u svojim naporima da postigne sporazum".

Ocenjujući da je dijalog jedina razumna opcija, Tači kaže da su se obe strane saglasile da je sporazum neophodan da bi se, kako navodi, "otvorilo novo poglavlje mira, tolerancije i saradnje između dve države".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track