Goran Knežević: Pajtić je oduvek bio secesionista
Foto: Dado Djilas

Intervju sa ministrom poljoprivrede i potpredsednikom SNS

Goran Knežević: Pajtić je oduvek bio secesionista

Politika -
Pravo lice se kad-tad pokaže. Nas koji ga dugo znamo deklaracija ne iznenađuje jer je na liniji njegove dugogodišnje secesionističke politike

BEOGRAD - Odzvonilo im!Vlast DS u Vojvodini izgubila je legitimitet, a i rezultati njihovog trinaestogodišnjeg upravljanja pokrajinom su poražavajući, pa je logičan izlaz iz takve situacije u vanrednim izborima, kaže u intervjuu za Kurir Goran Knežević, ministar poljoprivrede i potpredsednik SNS.♦ Zbog čega su demokrate danima javnost zastrašivale da će na mitingu izbiti haos?- Ne umeju ništa drugo nego da ponavljaju fraze od pre desetak godina. I pred republičke izbore ponavljali su da će se u slučaju pobede SNS vratiti devedesete. U to više ni oni sami ne veruju, a kamoli građani.♦ Da li to pokazuje njihov strah od gubitka vlasti ili je posredi nešto drugo?- Pokazuje da se više ničim drugim ne bave nego ogoljenom borbom za još koji dan na vlasti.♦ SNS je najavio skupljanje potpisa za smenu vlasti. Šta očekujete?- Siguran sam da će akcija biti masovna jer bar dve trećine stanovnika Vojvodine ne podržava politiku Pajtićeve vlade.♦ Kako ste vi shvatili Pajtićevu deklaraciju baš u ovom trenutku? Da li ste to od njega očekivali?- Pravo lice se kad-tad pokaže. Nama koji ga poznajemo dugo ova deklaracija nije uopšte iznenađujuća jer je na liniji njegove dugogodišnje secesionističke politike. Iznenađenje može da bude jedino trenutak u kom je ona najavljena, jer je loš po samog Pajtića, ali se i to može razumeti kao njegovo neizbežno vraćanje duga inostranom lobiju čiji je favorit godinama bio, a koji je tokom proteklih desetak dana na sve načine vršio pritisak na Srbiju.♦ Da li su se demokrate možda unervozile zbog otvaranja afera u Vojvodini, pre svega RBV?- Verovatno su se mnogi unervozili jer tokove novca u pokrajinskim institucijama godinama niko nije kontrolisao.

SVM neće s demokratamal Kako ste shvatili istupanje Ištvana Pastora povodom deklaracije?- SVM je shvatio da svoju političku sudbinu ne treba da vezuje za DS ili bolje reći neke njegove frakcije, već da vodi autentičnu politiku u interesu nacionalne zajednice koju predstavlja. Odlaganje sednice skupštine AP Vojvodina bio je mudar potez i očekujem da će i ostali biti takvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track