U EVROPU: Delegacija Srbije otputovala u Brisel
Foto: Tanjug

U petak 10. runda dijaloga

U EVROPU: Delegacija Srbije otputovala u Brisel

Politika -
Pred polazak na put u kabinetu premijera Srbije Ivice Dačića je ponovljeno da je za srpsku stranu neprihvatljiva 14.tačka ponuđenog sporazuma o pristanku Srbije da Kosovo može da postane član međunarodnih organizacija

BEOGRAD - Delegacija Beograda u istom sastavu putuje Brisel na nastavak dijaloga s Prištinom, potvrđeno je u Vladi Srbije.

U Brisel će večeras otputovati premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i šef Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Deveta runda dijaloga Beograda i Prištine održana je u sredu, ali posle 15 sati razgovor nije rezultirao dogovorom.

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je Beograd bio spreman da prihvati briselski sporazum o ovlašćenjima zajednice srpskih opština, ali da je Hašim Tači to minirao vezivanjem tog problema sa članstvom Kosova u međunarodnim organizacijama, uključujući Ujedinjene nacije, što naša delegacija nije mogla da prihvati.

Pred polazak na put u kabinetu premijera Srbije Ivice Dačića je ponovljeno da je za srpsku stranu neprihvatljiva 14.tačka ponuđenog sporazuma o pristanku Srbije da Kosovo može da postane član međunarodnih organizacija.

Nastavak razgovora Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, trebalo bi da počne u podne, a prethodno bi premijer Srbije Ivica Dačić i potpresednik Vlade Aleksandar Vučić, koji su sa ostalim članovima delegacije otputovali u Brisel, trebalo da se sastanu sa generalnim sekretarom NATO Andresom Fog Rasmunsenom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track