Stefanović: Pretnje sramne, nismo priznali nezavisnost

Stefanović: Pretnje sramne, nismo priznali nezavisnost

Politika -
Stefanović je poručio svima koji prete da državu ne mogu da sruše i naglasio da je sramno što se takve poruke upućuju Vučiću, koji se “trudio, borio i izborio za bolju ponudu u Briselu od one prethodne

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović poručio je da su pretnje koje su u velikom broju stigle vicepremijeru Aleksandru Vučiću sramne i naglasio da se predlogom sporazuma nije i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Stefanović je poručio svima koji prete da državu ne mogu da sruše, a novinarima je na vanrednoj konferenciji u Skupštini Srbije pročitao dve od velikog broja poruka koje su stigle na mobilni telefon Vučića.

Jedna od njih glasi “Da bog da ti se seme zatrlo”, a druga “Da bog da ti se crni barjak na kući viorio”, rekao je Stefanović.

Predsednik srpskog parlamenta je naglasio da je sramno što se takve poruke upućuju Vučiću, koji se “trudio, borio i izborio za bolju ponudu u Briselu od one prethodne".

On je naglasio i da “političke kukavice i mali broj onih koji hoće da frustracije i mržnju pretoče u nasilje na ulici neće pobediti”.

“Mi nismo i nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije”, podvukao je Stefanović i ocenio da onoliko koliko se danas svi pozivaju na Dejtonski sporazum tako će se pozivati i na briselski.

Stefanović, koji je i potpredsednik SNS, je izrazio nadu da će država učiniti sve da pokaže snagu, a SNS će, kako je rekao, stoji iza Vučića i podržava sve njegove odluke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track