Srbi sa severa Kosova sa Vučićem i Dačićem

Srbi sa severa Kosova sa Vučićem i Dačićem

Politika -
Predstavnici Srba sa severa KiM prethodno su se sastali sa patrijarhom srpskim Irinejom u zgradi Patrijaršije u Beogradu

BEOGRAD - Predstavnici Srba sa severa Kosova počeli su danas oko 12.15 razgovore u zgradi Vlade Srbije sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem o Sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Dačić je ranije najavio da će razgovarati s kosovskim Srbima kako bi se razjasnile njihove nedoumice o Sporazumu u 15 tačaka koji je parafiran u Briselu 19. aprila. Predstavnici Srba sa Kosova su prethodnih dana izražavali nezadovoljstvo tim Sporazumom i navodili da ga neće prihvatiti, odnosno da će tražiti referendum u Srbiji kako bi se građani izjasnili o tom dokumentu.

Predstavnici Srba sa severa Kosova prethodno su se sastali sa patrijarhom srpskim Irinejom u zgradi Patrijaršije u Beogradu.

U zgradu Patrijaršije ušli su predsednici četiri opštine sa severa Kosova, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković i zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić.

Predstavnici Srba sa severa Kosova rekli su danas, nakon razgovora u Patrijaršiji u Beogradu, da je patrijarh srpski Irinej u potpunosti podržao njihov miran otpor sporazumu sa Prištinom.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić nakon razgovora sa patrijarhom je najavio da će Srbi sa severa Kosova nastaviti da se bore na miran način protiv sporazuma i da će organizovati protestni skup u Beogradu.

"Taj skup biće nestranački, to će biti skup Srba sa Kosova", rekao je Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track