Nikolić: Klečim i tražim pomilovanje za zločin u Srebrenici!
Foto: Printskrin

Predsednik Srbije

Nikolić: Klečim i tražim pomilovanje za zločin u Srebrenici!

Politika -
Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac, rekao je predsednik Srbije

BEOGRAD - Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu bosanskoj TV BHT.

U kratkom izvodu iz emisije "Intervju 20", koji je objavljen na Jutjubu, Nikolić je na pitanje novinarke o genocidu u Srebrenici, najpre rekao da on mora da se dokaže.

Nikolić je dodao da sve ono što se dešavalo u ratovima u bivšoj Jugoslaviji ima karakteristike genocida.

Emitovanje intervjua na televiziji BHT najavljeno je za 7. maj.Podsetimo, članovi Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović su ove sedmice boravili u službenoj poseti Srbiji gde su razgovarali s Nikolićem te se složili da među njima više ne treba da bude nesuglasica i nerazumevanja i da dve države u budućnosti treba da budu još čvršće povezane i da događaji iz 20. veka ne smeju više nikada da se ponove."Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija želi da joj pomogne na tom putu. Srbija je tu uvek kada zatreba i ako postoji potreba pružiće pomoć. Ali, mi bismo želeli da dva entiteta sami rešavaju svoje probleme i da sarađuju", rekao je Nkolić nakon razgovora s Radmanovićem i Izetbegovićem.Član Predsedništva BiH Željko Komšić odbio je da otputuje u Srbiju, a Nikolić je kazao na sastanku kako se nada da će uspostaviti komunikaciju s Komšićem i da više neće biti otkazivanja sastanaka između BiH i Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je intervju bosanskoj televiziji BHT koji bi trebalo da bude emitovan 7. maja. Međutim, u tizeru, odnosno najavi za intervju koji se već emituje, neke stvari su isečene, pa izjave predsednika Srbije gube pravi smisao, kažu u Predsedništvu Srbije.- Za nas je najsporniji deo u kome predsednik Nikolić objašnjava da sve što se dešavalo na prostoru bivše Jugoslavije tokom rata ima karakteristike genocida i kao primer navodi proterivanje Srba tokom akcije Oluja, ali taj deo je u najvi intervjua isečen - kažu u kabinetu predsednika Nikolića. Oni dodaju da su od televizije BHT dobili garancije da će montiran intervju biti poslat na autorizaciju, ali da do toga još uvek nije došlo.- Nadamo se da će ispuniti obećanje i da će nam poslati materijal na autorizaciju. Takođe se nadamo da je izostavljanje dela rečenice kojim izjava predsednika Nikolića dobija sasvim drugačiji smisao slučajnost i da će u intervjuu koji će biti emitovan biti sve onako kako je predsednik rekao - zaključili su u kabinetu.

http://www.youtube.com/watch?v=9c-iF9Li8tY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track