Vučić: Povlačenje tužbi zavisi od rešavanja problema
Foto: KURIR

Korak po korak

Vučić: Povlačenje tužbi zavisi od rešavanja problema

Politika -
Potpredsednik Vlade rekao da tu pre svega misli na probleme nestalih u ratovima, na ostvarivanje stanarskih prava, na ostvarivanje penzijskih prava, rešavanje problema vezanih za katastar...

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će eventualno povlačenje međusobnih tužbi između Srbije i Hrvatske zavisiti od toga koliko će uspešno biti rešavani konkretni problemi koji postoje između dve zemlje!

Vučić je rekao da tu pre svega misli na probleme nestalih u ratovima, na ostvarivanje stanarskih prava, na ostvarivanje penzijskih prava, rešavanje problema vezanih za katastar i druga nerešena pitanja. "Ali mi o tome ne pričamo na marketinškom nego na konkretnom nivou", rekao je Vučić i ocenio da uporedo s popravljanjem odnosa s Hrvatskom, Vlada Srbije unapređuje odnose i s Crnom Gorom i pokušava da održi najbolje odnose s Republikom Srpskom i BiH.

Prema njegovim rečima, borba protiv korupcije biće nastavljena u narednim danima kroz podizanje optužnica za predmete u kojima je istraga završena, ali i kroz rezultate novih istraga. "Biće tu interesantnih predmeta i uveren sam da će ljudi shvatiti da mogu da imaju poverenja u svoju državu. Shvatiće da neće biti zaštićenih, ni po partijskoj ni po nekoj drugoj liniji", rekao je Vučić. Vučić, koji je i ministar odbrane, rekao je da u narednim danima očekuje značajna ulaganja u odbrambenu industriju Srbije, pre svega u razvoj raketnog sistema "Alas".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track