Dačić: Siguran sam da će Srbija u junu dobiti datum

Pregovori sa EU

Dačić: Siguran sam da će Srbija u junu dobiti datum

Politika -
Želimo da Srbija bude dobra vest u svetu, ali očekujemo i da će Srbija iz Brisela dobiti dobre vesti, rekao je predsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je siguran da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Dačić je na skupu "Kako u pregovore sa EU" u Beogradu rekao da je Srbije učinila gotovo sve, i da se "došlo do tačke kada se ne može nazad".

"Želimo da Srbija bude dobra vest u svetu, ali očekujemo i da će Srbija iz Brisela dobiti dobre vesti", rekao je predsednik Vlade Srbije.

Dačić je dodao da očekuje da će ove nedelje doći i do zaključenja plana implementacije sporazuma s Prištinom, kao i da će pregovori dve strane na najvišem nivou biti nastavljeni u drugoj polovini maja.

Dačić je istakao da se nova vlada u kratkom intervalu suočila sa svim problemima i otvorenim pitanjima i pokazala posvećenost razvijanju odnosa sa EU, kao glavnim partnerom.

On je naveo da je na tom putu, kao glavni politički kriterijum, bilo pitanje Kosova i Metohije i sprovođenje postignutih sporazuma.

Dačić je rekao da svi u vladi treba da znaju da se ne donose samo one popularne odluke, već da se moraju donositi i one odluke koje su od interesa za zemlju.

Zato je i dogovoren briselski sporazum, koji je prihvaćen u Skupštini Srbije od strane svih stranaka, osim DSS, naveo je Dačić i dodao da je zadovoljan što i u javnom mnjenju postoji svest da je to dobro za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track