Vučić i Panajotopulos postigli saglasnost oko ključnih pitanja

Vučić i Panajotopulos postigli saglasnost oko ključnih pitanja

Politika -
Vučić je zahvalio grčkom kolegi na postojećoj saradnji između grčke i srpske vojske, izrazivši uverenje da bi ta saradnja mogla biti još bolja posebno u obučavanju specijalnih snaga

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar odbrane Grčke Panos Panajotopulos postigli su danas punu saglasnost o svim ključnim političkim pitanjima, kao i daljem i bržem unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Vučić je grčkom kolegi prilikom sastanka u Beogradu zahvalio na podršci koju Grčka pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, ali i podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na njenom evropskom putu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Ministar Panajotopulos je pozdravio reformski kurs Vlade Srbije, kao i rezultate koje Srbija postiže na putu evropskih integracija.

Vučić je zahvalio grčkom kolegi na postojećoj saradnji između grčke i srpske vojske, izrazivši uverenje da bi ta saradnja mogla biti još bolja posebno u obučavanju specijalnih snaga, ali i u vojno-obrazovnom i vojno-medicinskom segmentu.

Panajotopulos je naglasio da između Republike Grčke i Republike Srbije nema otvorenih pitanja i da će Ministarstvo odbrane Grčke učiniti sve da poveća broj zajedničkih aktivnosti s Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije. Grčki ministar je pozvao Vučića da poseti Atinu i da se sastane sa najvišim zvaničnicima Grčke, što je Vučić i prihvatio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track