Nikolić: Jačanje ekonomske saradnje sa Alžirom

Nikolić: Jačanje ekonomske saradnje sa Alžirom

Politika -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Alžira Abdelmalek Selal ocenili su danas na bilateralnom susretu neophodnost jačanja ekonomske saradnje dve zemlje

ADIS ABEBA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Alžira Abdelmalek Selal ocenili su danas na bilateralnom susretu na marginama Samita Afričke Unije neophodnost jačanja ekonomske saradnje dve zemlje.

Premijer Selal je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem kome je preneo pozdrave predsednika Alžira Abdelaziz Buteflika.

Selal je izneo i očekivanje da se dobri odnosi dve zemlje krunišu jačom ekonomskom saradnjom. Predsedniik Nikolić je naglasio da se istorijat dobrih odnosa mora nastaviti kao i da u zemljama Afrike vidi potencijal za uspešnu ekonomsku saradnju. U delegaciji koju predvodi predsednik Srbije na specijalnom samitu AU je i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

Ove godine se obeležava 50. godišnjica od osnivanja Organizacije afričkog jedinstva i nešto više od jedne decenije od kada je osnovana Afrička unija sa ciljem promovisanja "integrisane, prosperitetne i mirne Afrike, čiji će rast predvoditi njeni sopstveni građani i koja će predstavljati dinamičnu snagu u globalnoj areni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja