Nikolić: Zahvalni smo Azerbejdžanu na podršci suverenitetu Srbije

Nikolić: Zahvalni smo Azerbejdžanu na podršci suverenitetu Srbije

Politika -
Predsednik Srbije je rekao na prijemu povodom Dana Azerbejdžana da dve zemlje imaju istu želju - da naši narodi žive bolje

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas Dan Republike Azerbejdžan i poručio da je Srbija zahvalna toj zemlji na podršci koju pruža Srbiji na očuvanju suvereniteta.

Predsednik Srbije je rekao na prijemu povodom Dana Azerbejdžana u Hotelu "Hajat" da dve zemlje imaju istu želju - "da naši narodi žive bolje, da svako ima svoju državu, da svaka država ima svoje nepovredive granice". Nikolić je istakao da između dva naroda postoji veliko prijateljstvo i da Srbija i Azerbejdžan imaju skoro istu spoljnu politiku.

"Pobedom na predsedničkim izborima nisam u Srbiji zatekao baš sve loše. Nasledio sam otvorenu knjigu prijateljstva sa Azerbejdžanom i mi ćemo to prijateljstvo kao najveći dragulj da sačucvamo i da razvijamo", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je kazao i da je njegova poseta toj zemlji bila više nego uspešna i da se međusobna trgovisnka razmena, u poslednje vreme, povećala.

"Nismo mi investirali u Azerbejdžan, nego je Azerbejdžan insvestirao u Srbiju. Pomoći ćemo i mi Azerbejdžanu jednog dana", istakao je Nikolić.

Pre tačno 95 godina, 28. maja 1918. godine, usvajanjem Deklaracije o nezavisnosti Azerbejdžan je formiran kao prva parlamentarna demokratska republika u čitavom muslimanskom svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track