ĐILASOV STRAH: Izbacuje Šutanovca i 1.500 članova stranke
Foto: Marina Lopicic

Lider DS plaši se ishoda izbora u beogradskom stranke

ĐILASOV STRAH: Izbacuje Šutanovca i 1.500 članova stranke

Politika -
Dragana Šutanovca podržava većina demokrata, što je za lidera DS nezgodno, pa je rešio da eliminiše potencijalnu konkurenciju

BEOGRAD - Rešio da počisti sve potencijalne rivale.U strahu da će mu se članstvo potpuno oteti kontroli posle izbora novog predsednika beogradskih demokrata, lider DS Dragan Đilas rešio je da pribegne najradikalnijim merama. Kako tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira iz vrha DS, Đilas namerava da bukvalno istera iz stranke sve one za koje sumnja da mu mogu biti konkurencija.Konkretno, kaže naš sagovornik iz DS, rukovodstvo stranke planira da najuri 1.500 članova na čelu s Draganom Šutanovcem, bivšim ministrom odbrane, koji je na izborima za šefa beogradskog odbora DS protivkandidat Balši Božoviću, favoritu lidera stranke Dragana Đilasa.- Šutanovca, po svemu sudeći, podržava većina članstva stranke, što je nezgodno jer će glasanje biti direktno i tajno. Ukoliko izgubi izbore, Šutanovac bi bio izbačen s obrazloženjem da nije bio dovolnjno aktivan u stranci. Jedan od ljudi bliskih Đilasu imao je čak ideju da glasanje za šefa beogradskog odbora traje četiri dana, mimo svih procedura, kako bi bilo više vremena da se izborni rezultat „našteluje“, ukoliko to zatreba. Opravdanje za dugometražno glasanje bilo je, navodno, to što zaposleni u javnim komunalnim preduzećima ne rade subotom i nedeljom - kaže naš sagovornik iz vrha DS.Međutim, dodaje, od ove ideje se ipak odustalo.Izborna komisija napravila je veliki skandal zato što je u koverte u kojima članove stranke poziva na glasanje ubacila i izborni materijal Balše Božovića.- Ovo je grubo kršenje izbornog procesa! - kaže naš izvor.

Pala optužnica protiv ŠutanovcaPrvo osnovno javno tužilaštvo vratilo je optužni predlog protiv Dragana Šutanovca zbog nedostatka dokaza, saznaje Kurir. Protiv bivšeg ministra podneta je optužnica jer nije prijavio šest kvadrata stana u srušenoj porodičnoj kući na Vračaru. Još u avgustu prošle godine Agencija za borbu protiv korupcije podnela je tužilaštvu tužbu protiv Šutanovca zato što u svojoj prijavi imovine nije naveo i šest kvadrata stana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track