BRISEL: Završena runda pregovora, nastavak u četvrtak

BRISEL: Završena runda pregovora, nastavak u četvrtak

Politika -
Posle današnjih razgovora nije bilo izjava za novinare, a timovi Beograda i Prištine sutra će razgovarati i na političkom, ministarskom nivou

BRISEL - Tehnički pregovori o rešenjima za pravosuđe i izborima za srpske opštine na Kosovu završeni su danas u Briselu na nivou stručnjaka Beograda i Prištine, a sutra će biti nastavljeni kada će se, pored ovih tema, razgovarati i o policiji.

Posle današnjih razgovora nije bilo izjava za novinare, a timovi Beograda i Prištine sutra će razgovarati i na političkom, ministarskom nivou. Razgovori o pravosuđu i izborima, koji treba da omoguće uspostavljanje zajednice srpskih opština na temelju Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograd-Priština, obuhvataju i ključno pitanje amnestije, rekli su ranije agenciji Beta diplomatski izvori.

U timu Beograda su generalni sekretar vlade Srbije Veljko Odalović i funkcioneri ministarstva pravde. Ministar pravde Srbije Nikola Selaković, koji će sutra učestvovati u pregovorima u Briselu, prošlog je petka, posle susreta s timom Prištine, zatražio da se izvrši politički pritisak na rukovodstvo kosovskih Albanaca, ako se želi postizanje dogovora o sprovođenju briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa. Selaković je upozorio da predstavnici Prištine ne pokazuju spremnost za dogovore i da "na neke sastanke dolaze nepripremljeni i da čitava priča onda kreće stihijski".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track