Mitrović: Đilas je kapuljaš koji preti pištoljem

Optužio lidera DS za bezakonje

Mitrović: Đilas je kapuljaš koji preti pištoljem

Politika -
Divlji zapad Vlasnik TV Pink kaže da je Dragan Đilas znao da su šestorica direktora zdravstvenih ustanova nevini, ali ih je uprkos tome uhapsio

BEOGRAD - Po Đilasu teškom artiljerijom.Vlasnik TV Pink Željko Mitrović rekao je da za njega nema nikakve razlike između čoveka koji izađe na ulicu, stavi kapuljaču na glavu i preti ljudima pištoljem s jedne strane i gradonačelnika i lidera DS Dragana Đilasa, koji, kako tvrdi, hapsi ljude iako je pritom potpuno svestan da su nevini.Mitrović je to kazao komentarišući hapšenje šest direktora zdravstvenih ustanova čiju su, prema njegovim rečima, nevinost utvrdile „budžetska i republička kontrola“, ali to Đilasa, po njegovim rečima, nije omelo da ih uhapsi kako bi održao koaliciju sa LDP.Uloga Mikija Rakića- Kakva je razlika između kapuljaša koji vam priđe iza leđa na ulici i uperi pištolj u vas i onog koji hapsi ljude za koje zna da su nevini, šalje ih u zatvor na osam meseci ili godinu dana, zarad svojih političkih interesa? Zarad toga što nije mogao da se odupre svom koalicionom partneru, u to vreme LDP, posle nekoliko političkih pritisaka odlučio je da pozove Mikija Rakića i uhapsi te ljude. Za mene tu nema razlike - rekao je Mitrović i dodao:- To je ono polumafijaško ponašanje kad nekom nešto ne ide po planu, pa zarad tapacirunga sopstvene fotelje pošalje nekog da opominje, upozorava i ucenjuje ljude. I, na kraju, kad ljudi kažu „mi smo čisti“, oni potvrde „da, mi znamo da ste čisti, ali moramo da vas sklonimo zato što nas ucenjuje koalicioni partner“.Znači li to, pita Mitrović, da u budućnosti možemo da očekujemo da svako ko ne bude hteo da podnese ostavku, smatrajući da je dobro radio svoj posao, može da očekuje hapšenje.Razgovor- Za ta hapšenja i tamničenja stvaraju se likvidacione legije koje oni nazivaju nekakvim komisijama! Pa, o kakvim komisijama Đilas govori kada su kliničko-bolnički centri prošli budžetske i republičke kontrole? - pita Mitrović.On ističe da je i sam razgovarao s Đilasom o tom problemu.- Pitao sam ga: „Jesi ti normalan, hapsiš nevine ljude?“ Rekao je da to neće uraditi. I rekao mi je da zna da su nevini. Onda me spustio na niži nivo uputivši me da razgovaram s Jadrankom Drinić - ispričao je Mitrović, koji je naglasio da „celim svojim bićem stoji iza ove priče“.

Đilas prodaje „Dajrekt mediju“ za 75 miliona evraPosle telefonskih poruka koje je, kako kaže, Mitrović dobio od Đilasa, on je odgovorio zašto se tajno pretvorilo u javno.- Kako gradonačelnik očigledno sa mnom neće da raspravlja javno, a ja s njim neću tajno, sad ja treba da smislim kako da tajno pretvorim u javno, a da javno ne ugrozi tajno. Da ne bi ispalo da bilo šta javno može postati tajno, daću vam naredne tri teme da se pripremite tajno da biste mogli reagovati javno:1. Ratko Knežević i Đilas pokušavaju u Londonu da prodaju „Dajrekt mediju“ za sedamdeset pet miliona evra.2. Obmana Milice Delević u imovinskoj raspodeli lažiranjem i falsifikovanjem dokumenata u brakorazvodnoj parnici.3. Siromašenje RTS barterovsko-đilasovskim sportskim silovanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track