Đukić Dejanović: Vanredni izbori nisu rešenje
Foto: Nemanja Pancic

Đukić Dejanović: Vanredni izbori nisu rešenje

Politika -
Najbolje posle Vidovdana podvući crtu i na osnovu objektivnih rezultata ministara napraviti rekonstrukciju, smatra ministarka

BEOGRAD - Vanredni izbori nisu najbolje rešenje, bolje bi bilo da Vlada, nakon Vidovdana, podvuče crtu i vidi kako su ministri radili i da na osnovu objektivnih rezultata napravi rekonstrukciju, smatra ministarka zdravlja i potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović.

Ovaj potez bi, prema mišljenju ministake zdravlja, trebalo da napravi vladajuća koalicija nakon odluke o datumu - 28. juna.

"Ko bi sve trebalo da bude zamenjen moraju zajednički da odluče lideri najvecihi stranaka. Kako god da izgleda novi tim, moraće da radi na poboljšaju ekonomske situacije, obezbeđivanju investicija i otvaranju radnih mesta", rekla je ona.

Potpredsednica SPS ističe da je ta stranka "uvek spremna za sve izbore" i navodi da neće bežati od toga ako SNS, koja trenutno ima najveće poverenje građana, odluči da izađemo pred građane.Što se tiče rekonstrukcije Vlade, ona kaže da će o tome pričati Dačić, Vučić i Dinkić, a kada, i ako bude takvih predloga, SPS će izneti svoj stav, i navodi da do sada niko takve predloge nije zvanično izneo.

Kad je reč o odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića zbog "provale" testova, ona smatra da je on učinio sve da se posledice što pre saniraju i da ne postoji nijedan razlog za podnošnje ostavke.

Odgovarajući na pitanje da li je istražen slučaj navodnog nameštanja tedera za kupovinu magnetne rezonance i tri CT skenera, ona je rekla da će stručjaci oceniti da li je ta ponuda mogla da ide zajedno sa drugom.

"Tender je raspisan za opremu koja je vredna oko tri miliona evra, a prigovor je uložen na partije u ukupnoj vredosti od oko 10.000 evra, i odnose se na dodatnu opremu. Stručnjaci će oceniti da li je ta ponuda mogla da ide zajedno sa drugom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track