Najnovije vesti

Brisel: Priština neće dogovor o mobilnoj telefoniji

Zapelo

Brisel: Priština neće dogovor o mobilnoj telefoniji

Politika
Edita Taahiri je ipak izrazila spremnost kosovske strane da se nastave napori za iznalaženje rešenja i postizanje sporazuma

PRIŠTINA - Kosovska vlada saopštila je danas da ne prihvata zahteve srpske delegacije o mobilnoj telefoniji i da nema dogovora o tom pitanju.

 

Šefica delegacije Prištine u pregovorima o implementaciji briselskog sporazuma Edita Tahiri danas je, kako se navodi, o mogućnosti približavanja stavova oko telekomunikacija u Brieslu razgovarala sa direktorom za zapadni Balkan Pjerom Mirelom i Nikolasom Cendrovičem iz Direkcije Evropske komisije za proširenje.

 

Predstavnici EU su na sastanku predstavili poslednje zahteve srpske strane koji se odnose na oblasti mobilne telefonije, koje je kosovska delegacija nakon razmatranja odbila navodeći da ostaje pri stavu da moguće rešenje treba da bude u skladu sa kosovskim zakonima I evropskim principima, navedeno je u saopštenju.

 

Tahiri, je kako se dodaje, na sastanku rekla da srpska strana treba da shvati da "stalnom logikom ilegalnih upliva ne može da doprinese normalizaciji i uspostavljanju saradnje".

 

Ona je izrazila spremnost kosovske strane da se nastave napori za iznalaženje rešenja i postizanje sporazuma, saopšteno je u Prištini.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...