Vučević: Dogovor o rekonstrukciji Vlade ili izbori

Vučević: Dogovor o rekonstrukciji Vlade ili izbori

Politika -
Član predsedništva Srpske napredne stranke, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je prioritet SNS da se nastavi proces normalizacije Srbije

NOVI SAD - Član predsedništva Srpske napredne stranke, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je prioritet SNS da se nastavi proces normalizacije Srbije, te da je u tom smislu veoma važan dogovor s koalicionim partnerima o rekonstrukciji republičke vlade.

Vučević kaže da je ubeđen da će doći do dogovora o rekonstrukciji kabineta premijera Ivice Dačića, sudeći i po izjavama koje poslednjih dana daju i premijer i Mlađan Dinkić, predsednici stranaka koje zajedno sa SNS čine vladajuću koaliciju na republičkom nivou. U suprotnom, kaže, moglo bi da se razgovara o raspisivanju varednih parlamentarnih izbora.

"Srpska napredna stranka je u ovom trenutku nesumljivo najpopularnija stranka u zemlji, predsednik stranke Aleksandar Vučić je ubedljivo najpopularniji političar u Srbiji i ako bi mi iz SNS na stvari gledali samo sa tog aspekta, apsolutno bi nam odgovaralo da idemo na izbore. Međutim, SNS je svesna i svoje popularnosti, ali i državotvorne odgovornosti, i u ovom trenutku smatra da nisu prioritet izbori, već je prioritet da se nastavi proces normalizacije Srbije", rekao je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track