Najnovije vesti

Vučić: Uskoro rešavanje pitanja tužbi za genocid
Foto: Tanjug

Vučić: Uskoro rešavanje pitanja tužbi za genocid

Politika
"Odnosi između Srbije i Hrvatske su svakog dana sve bolji, ne u smislu velike ljubavi, već postoji racionalan i pragmatičan pristup, koji i oni i mi poštujemo", rekao je Vučić.

BEOGRAD - Srbija će uskoro početi da rešava najveće probleme u odnosima sa Hrvatskom, a pre svega pitanje međusobnih tužbi za genocid, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tokom primopredaje sanitetskih terenskih vozila u Vojnomedicinskog centru na Karaburmi na pitanja novinara da li će Srbija da inicira sporazum sa Hrvatskom, koji, kao i u slučaju BiH, omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, rekao da dve zemlje imaju sve bolje odnose i da su kada je reč o saradnji između njih "moguće sve teme".

"Uskoro ćemo rešavati najveće probleme koje imamo sa Hrvatskom povodom međusobnih tužbi za genocid. Odnosi između dve države su svakog dana sve bolji, ne u smislu velike ljubavi, već postoji racionalan i pragmatičan pristup, koji i oni i mi poštujemo i mislim da su sve teme moguće", rekao je Vučić.

Vicepremijer je dodao da se podrazumeva da će saradnja sa tom zemljom, koja je nedavno postala članica EU, morati da bude u skladu sa pravilima EU.

"Mislim da ćemo svaku vrstu saradnje koja je moguća u skladu sa pravilima EU ostvariti sa Hrvatskom. Tu čak očekujem i zajedničke izlaske na pojedine međunarodne tendere, kao i sa drugim zemljama u regionu", poručio je Vučić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...