Vulin: Usvajanje Zakona o amnestiji dobar signal

Vulin: Usvajanje Zakona o amnestiji dobar signal

Politika -
"Zakon o amnestiji će svakako doprineti jednom mirnijem, normalnijem sigurnijem životu Srba na KiM", rekao je Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je danas da je načelno usvajanje Zakona o amnestiji u Skupštini Kosova dobar signal i da će on doprineti mirnijem i sigurnijem životu Srba na KiM.

"Donošenje Zakona o amnestiji je dobar signal. Priština je razumela da će morati da ispunjava obaveze koje je preuzela i da nisu obaveze samo na srpskoj strani, već i na strani privremenih institucija samouprave u Prištini", rekao je Vulin.

On je poručio i da međunarodna zajednica mora takođe da uvidi, a da je proces donošenja ovog zakona to najbolje dokazao, "da je prištinska strana ta koja češće pravi prepreke impelementaciji sporazuma nego srpska strana". Vulin je primetio da je srpska strana sve ispunila i to "svako slovo koje je preuzela i potpisala".

"Zakon o amnestiji će svakako doprineti jednom mirnijem, normalnijem sigurnijem životu Srba na KiM, ali isto tako će doprineti tome da Priština mora da razume da su njene obaveze po pitanju zakonodavstva, iznad dnevne politike", istakao je Vulin.

On je izrazio nadu da je ovo poslednji put da se "ta važna stvar dovodi i posmatra samo kroz prizmu nekakvih izbora koje sprovodi Priština". Vulin je dodao i da čeka da vidi tekst zakona koji je usvojen, jer je, kako je naglasio, dobio informaciju da je došlo do "nekih promena u odnosu na briselski tekst sa kojim smo se mi usaglasili i koji je za nas jedini validan".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track