OPET MULJAO: Dušan Elezović sakrio stan u Beču!
Foto: Nikola Milićević

Mladi funkcioner DS

OPET MULJAO: Dušan Elezović sakrio stan u Beču!

Politika -
Policija prilikom češljanja imovine predsednika IO DS otkrila i nekretninu od oko 80 kvadrata u širem centru austrijske prestonice

BEOGRAD - Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora DS, kupio je pre nekoliko godina stan u Beču, ekskluzivno saznaje Kurir.Stan od oko 80 kvadrata u širem centru austrijske prestonice otkrili su pripadnici policije kad su češljali imovinu mladog demokrate. Elezović je pod budnim okom policije još otkako su nadležni organi počeli da proveravaju poslovanje Razvojne banke Vojvodine i Fonda za kapitalne investicije, gde je ovaj funkcioner DS jedno vreme, kao predsednik UO Fonda, vedrio i oblačio.- Otkrili smo da Elezović ima stan u Beču od oko 80 kvadrata. Nalazi se u širem centru Beča, a otkrili smo ga kad smo počeli detaljno da proveravamo Elezovića, kao i njegovu ulogu u poslovanju Fonda za kapitalne investicije i Razvojne banke Vojvodine, odakle je ispumpan ogroman novac - kaže izvor našeg lista iz policije i dodaje:- Istražujemo i nekretnine na primorju za koje postoji osnovana sumnja da ih je kupio zajedno s još jednim uticajnim demokratom iz Vojvodine. I za te nekretnine smo zatražili međunarodnu pomoć - kaže naš sagovornik.Kurir je, podsetimo, početkom marta otkrio da je Elezović od Agencije za borbu protiv korupcije sakrio 80 kvadrata - dve stambene jedinice u Novom Sadu. Naime, Elezović je, kupovinom stana od 80 kvadrata preko puta Razvojne banke Vojvodine, po ugovoru dobio i dodatnih tridesetak kvadrata na prvom spratu zgrade, kao i oko 50 kvadrata tavanskog prostora. Predsednik IO DS dogovorio se s komšijama da mu daju saglasnost da tavanski prostor preuredi u stan, a da on zauzvrat ugradi lift u zgradu.

Agencija: Vanredna kontrolaČlan Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković kaže da funkcioneri moraju da vode računa o tome šta prijavljuju.- Na informaciju građana, medija i organizacija Agencija je dužna da reaguje i uđe u vanrednu kontrolu imovine funkcionera za kojeg se sumnja da nije prijavio imovinu. Ukoliko se tokom kontrole utvrde nepravilnosti u imovinskoj karti, Agencija može pokrenuti prekršajni ili krivični postupak - objašnjava Stojiljković.Elezović, prema podacima Agencije, ima prijavljen stan od 80 kvadrata, motocikl „jamaha“ iz 2008. godine i platu pokrajinskog poslanika, u iznosu od 162.958 dinara.

Elezović: Neću da pričamDušan Elezović je u kratkom telefonskom razgovoru, pošto je saslušao pitanje, poručio da ne daje izjave za naš list, te smo tako ostali uskraćeni za odgovore odakle mu luksuzna nekretnina u Beču i zašto je nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track