Dačić: Ni ja, ni Vučić nemamo jasnu sliku o rešenjima za vladu

23. godišnjica SPS

Dačić: Ni ja, ni Vučić nemamo jasnu sliku o rešenjima za vladu

Politika -
Premijer je naglasio da ne postoje nikakvi problemi između njega i Vučića, bez obzira da li je reč o rekonstrukciji vlade ili o izborima
1 / 6 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da ni on, kao ni lideri SNS i URS, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, nemaju jasnu sliku o personalnim rešenjima u rekonstrukciji vlade, već možda samo ono što bi želeli.

"Trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o persnonalnim stvarima, odnosno možda imamo šta bismo mi želeli, ali je pitanje hoće li to biti moguće", rekao je Dačić novinarima na obeležavanju 23 godine od osnivanja SPS.

Premijer je naglasio da ne postoje nikakvi problemi između njega i Vučića, bez obzira da li je reč o rekonstrukciji vlade ili o izborima.

On je ponovio da će rekonstrukcija vlade biti obavljena do kraja meseca, a da je 27. jul uzet kao simbol s obzirom da je to godinu dana od osnivanja vlade. Upitan ko je problem kada je reč o rekonstrukciji, Dačić je naveo da to pitanje treba uputiti lideru naprednjaka.

"Ovde nije problem ko je grešio ili ko nije grešio, onaj ko je grešio može da ispravi greške. Ovde je reč šta ćemo dalje, a trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o personalnim stvarima", naglasio je on.

Novinare je zanimalo i zašto Vučić ili predsednik Srbije Tomislav Nikolić nisu na proslavi, a Dačić je odgovorio da Vučić nije u zemlji, a da je dogovoreno da ove godine socijalistima godišnjicu čestita predsednik parlamenta i potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović.

Sednica Predsedništva stranke iza zatvorenih vrata

U toku je sednica Predsedništva Socijalističke partrije Srbije koja se održava u prostorijama te stranke na Studentskom trgu. Sednica je zatvorena za javnost, a kako je novinarima u toj partiji rečeno, lider socijalista i premijer Ivica Dačić neće se obraćati medijima po njenom završetku.

Prema ranijim najavama funkcionera SPS, na Predsedništvu bi trebalo da se razgovara o rekonstrukciji vlade, promeni njenih ciljeva i personalnim rešenjima.

Socijalisti će do 27. jula, za kada je najavljeno i finale rekonstrukcije vlade održati i sednicu Glavnog odbora.SPS je danas obeležila 23 godine postojanja, a njen lider Ivica Dačić poručio je da je stranka koju vodi u tri ključne situacije donela odluke o političkim promenama u Srbiji i nijednom nije pogrešila, pa ni kada je ulazila u koaliciju sa SNS.

"Zahvaljujem partnerima u vladi. Nismo pogrešili kada smo ušli u koaliciju sa njima jer jer promene nemoguće zaustaviti a pobeda Nikolića donela je promene. Naša odluka bila je dobra i svaka drugačija bi bila pogrešna", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track