Živković:Dejanovićeva mora da da ostavku!

Predsednik vanparlamentarne Nove stranke

Živković:Dejanovićeva mora da da ostavku!

Politika -
Smena Dejanovićeve i babića je potrebna zbog davanja izjava koje su nedostojne lekarskog poziva i visokih funkcija koje vrše, rekao je Živković

BEOGRAD - Predsednik vanparlamentarne Nove stranke (NS) Zoran Živković zatražio je danas smenjivanje ministarke zdravlja Slavice Đukić-Dejanović i direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčila Babića.

"Njihova smena je potrebna pre svega zbog davanja izjava koje su nedostojne lekarskog poziva i visokih funkcija koje vrše", rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, oni su javnost najpre ubeđivali da je protivustavno lečiti decu u inostranstvu o trošku države, a onda su "preko noći" doneli odluku da je to ipak moguće.

"Mi podržavamo tu odluku, ali i postavljamo pitanje u kom slučaju je prekršen Ustav", rekao je Živković.

Bivši premijer je kazao da je pravi razlog rekonstrukcije Vlade Srbije katastrofalno stanje u Srbiji koje je delom nasleđeno od prethodne vlade, ali je delom nastalo i u mandatu nove vlasti. "U Srbiji vlada poreski haos, a preko 700 miliona evra godišnje nas koštaju propale firme koje bi trebalo da idu u stečaj i koje nikada neće moći da rade ponovo", rekao je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track