JAHJAGA: Izbori u interesu Srba sa severa

Izbori na Kosovu

JAHJAGA: Izbori u interesu Srba sa severa

Politika -
Učešće Srba na izborima garantovaće da njihovi legalni i legitimni predstavnici ostvare sva prava koja su im garantovana Ustavom i zakonima Kosova, rekla je predsednica Kosova

PRIŠTINA - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da su opštinski izbori 3. novembra u interesu svih građana, a posebno Srba sa severa Kosova.

Jahjaga je rekla da će učešće Srba na izborima garantovati da njihovi legalni i legitimni predstavnici ostvare sva prava koja su im garantovana Ustavom i zakonima Kosova.

Predsednica Kosova je rekla da je, takođe, značajno da na izborima učestvuje što više građana. "Ne želeći da prejudiciram, svi građani, a posebno oni iz srpske zajednice, žele da imaju normalan život, što sigurniji život i njihovo učešće na izborima im garantuje i daje mogućnost da putem njihovih legalnih i legitimnih predstavnika mogu da ostvare sva prava koja su predviđena Ustavom i zakonima Kosova", kazala je ona. Prema njenim rečima, za Kosovo je važno da to budu slobodni i demokratski izbori, da na njima učestvuje što više građana, pošto to predstavlja najveći ispit demokratije u jednoj državi. Jahjaga je rekla da je značajno da Kosovo i Srbija ostvaruju dobrosusedske odnose i da se uspešno realizuje Briselski sporazum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track