PRETUKLO GA OBEZBEĐENJE: Idemo na sud, umalo me nisu ubili!
Foto: Printscreen Blic

Incident na Bir Festu

PRETUKLO GA OBEZBEĐENJE: Idemo na sud, umalo me nisu ubili!

Beograd -
Nikola Soskić tvrdi da ga je obezbeđenje na nedavno održanom "Bir festu" pretuklo bez ikakvog razloga, a tokom tog nemilog incidenta zadobio je dvostuki prelom jagodične kosti i potres mozga

BEOGRAD - Nikola Soskić tvrdi da ga je obezbeđenje na nedavno održanom "Bir festu" pretuklo bez ikakvog razloga, a tokom tog nemilog incidenta zadobio je dvostuki prelom jagodične kosti i potres mozga

"Dvojica drugara i ja pokušali smo da uđemo na “Tuborg” žurku, ali nam radnici obezbeđenja to nisu dozvolili pošto je bio fajront. Krenuo sam do toaleta i video dvojicu radnika obezbeđenja kako unutar ograde tuku mladića.Viknuo sam “Šta radite to, ubiste čoveka” da bi obojica odmah istrčali iz ograđenog prostora i skočili na mene. Udarili su me nekoliko puta pesnicama u glavu i odmah sam pao, a oni su nastavili da me tuku", priča Soskić.

On kaže da mu se lice nadulo, a tek posle 20 minuta je došla žena iz Hitne pomoći incident u noći između subote i nedelje na “Bir festu” kada je zadobio dvostuki prelom jagodične kosti i potres mozga.

Soskić tvrdi da ni na koji način nije isprovocirao radnike obezbeđenja firme “Atlas”, zadužene za bezbednost na festivalu piva.

"Nisam ih opsovao. Samo sam pokušao da zaštitim mladića. Kad su krenuli na mene, stavio sam ruke na glavu i čekao da prestanu da me udaraju. Nakon toga su otišli, a neko je pozvao Hitnu pomoć. Vozilo Hitne pomoći nije moglo da se probije, pa je došla samo žena koja me je pregledala. Potom me je jedan od radnika obezbeđenja odvezao u Urgentni centar. Dvojica koja su me tukla su nestala", kaže Nikola i dodaje da je “jedan od njih imao tetovažu preko cele ruke”.

Organizatori 11. Bir festa iz Beogradske kulturne mreže tvrde da u noći između subote i nedelje nije zabeležen nijedan incident.

"Šef obezbeđenja nije dobio nijednu informaciju o bilo kakvom sukobu, ni kod “Tuborg žurke“ ni na celom festivalu. Čak nas ni policija nije obavestila o tom incidentu. Jedino policija može da povede istragu o tome", kažu u Beogradskoj kulturnoj mreži.

Soskića danas očekuje operacija leve očne duplje na Odeljenju za neurohirurgiju u Urgentnom centru. Pre dva dana dao je i izjavu policiji.

"Policajac mi je rekao da će istražiti ceo slučaj da bi se došlo do te dvojice radnika obezbeđenja i eventualno pokrenula tužba. Obojicu ću tužiti privatnim putem jer je to, praktično, bio pokušaj ubistva", ističe Soskić.

Ovaj kontrolor “Bus plusa” koji je pre mesec i po dobio dete, ističe da je od rođenja izbegavao tuče, a da mu je to bio prvi put da je otišao na Bir fest.

"Nikad se nisam potukao, potpuno mi je čist dosije i sad ovo da mi se desi! Jesam popio četiri-pet piva, ali sam bio apsolutno svestan svega što se događalo", kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track