Dačić prozvao Šutanovca: Zar vi da govorite o noćnim vladama!

Burno u Skupštini

Dačić prozvao Šutanovca: Zar vi da govorite o noćnim vladama!

Politika -
Bili ste izabrani gospodine Šutanovac dva minuta pred ponoć, i kako vas nije sramota da govorite o noćnim vladama, rekao premijer Šutanovcu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Daćić odbacio je kritike opozicije zbog toga što nije ranije predstavio kandidate za nove ministre i podsetio da ni raniji premijeri to nisu činili. Na opaske da će novi kabinet biti izglasavan u ponoć, premijer je podsetio da se to dešavalo upravo u vreme kada je sadašnja opozicija bila na vlasti.

"Bili ste izabrani gospodine Šutanovac dva minuta pred ponoć, i kako vas nije sramota da govorite o noćnim vladama? Ja sam molio (Tomislava) Nikolića da prekine diskusiju da bi Koštunica mogao da izabere vladu, da se ne bi išlo na vanredne izbore", podseto je Dačić poslanika DS.

On je rekao da bi razumeo primedbe opozicije da ne traže ono što ni sami nisu dozvolili da se radi. "Dobili ste ekspoze. Kada sam ja bio do vaše vlade eskpoze sam dobio za vreme govora premijera”, rekao je Dačić i dodao da ni Zoran Đinđić, ni Vojisalv Koštunica nisu kadnidate predstavili unpared.

"Vodili ste sednice parlamenta i molim vas, kad već pišete neke akte, pišite ih kao Nikola Pasić, da vam odgovaraju kada ste u opoziciji", rekao je Dacič i pozvao bivše predsednike skupštine, Dragoljuba Mićunovića, Predraga Markovića i Natašu Mićić, koji su i danas u parlamentu, da posvedoče o tome.

On ih je pozvao da priznaju da su bili i krivu, da se svi okrenu budućnosti Srbije, jer o prošlosti može da priča šta ko hoće, ali ne i da je promeni, za razliku od budućnosti koja može još da se proemeni.“Nas će čekati tezak period, borba za pravedno rešenje za Kosovo zaustavljanje ekonomskog sunovrta, niko ne može da obeća da će rešiti sve probleme, a ja kao predsednik vlade obećavam da će građani imati više pravde, drzavu koja im pomaže i odgovornu i stručnu vladu, koja će deliti sudbinu naroda, koja će vratiti veru u Srbiju , jer i ja i svi mi verujemo u Srbiju i zato vas pozivam da podržite izbor novih članova vlade”, rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track