FIJASKO: Demokrate neće Šapića za generalnog sekretara
Foto: Marina Lopičić

Đilas strepi od poraza na sednici GO DS

FIJASKO: Demokrate neće Šapića za generalnog sekretara

Politika -
Lider DS predložiće na sednici da Šapić bude generalni sekretar stranke, ali ta ideja, i pored intenzivnog lobiranja, ne nailazi na odaziv u opštinskim odborima

BEOGRAD - Demokrate neće Gangulu.Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas predložiće sutra na sednici Glavnog odbora stranke Aleksandra Šapića za generalnog sekretara te stranke, saznaje Kurir. Predsednik Izvršnog odbora Dušan Elezović je, prema našim saznanjima, zadužen da izlobira što više odbora da podrže Šapićevu kandidaturu.Podrška iz Beograda- Elezović je zadužen da izlobira da što više odbora podrži Šapićevu kandidaturu, ali, kako stvari stoje, Šapića, osim Đilasa, čija je to inicijativa, zasad podržavaju novobeogradski odbor stranke, odbori na Paliluli i Zvezdari i nekolicina članova Glavnog odbora. Većina članova Glavnog odbora ne namerava da podrži tu ideju zato što im je dosta i Đilasa i njegovih pulena, kao što je Gangula - kaže naš sagovornik. On je dodao da je situacija u DS toliko usijana jer je članstvo veoma nezadovoljno, te se „na sednici Glavnog odbora može svašta očekivati“.Kako kaže naš izvor, na ideju da Šapić dođe na mesto generalnog sekretara umesto Tamare Tripić došao je Đilas još kad je 8. juna Božović izabran na mesto predsednika Gradskog odbora u Beogradu. Šapić je, naime, bio prvi kandidat za mesto šefa beogradskog odbora, ali se činilo da je njegov protivkandidat Dragan Šutanovac jači i da ga podržava više odbora, pa je Đilas odlučio da umesto Šapića predloži mlađanog Božovića, koji nije bio potrošen kadar, a i po medijima ga nisu pratile afere kao njegovog starijeg kolegu.Teško nasleđeDrugi razlog bio je taj što je članstvo DS bilo toliko revoltirano informacijom da će član Predsedništva DS i predsednik opštine Novi Beograd Šapić biti izabran za prvog demokratu Beograda, da su neki najavili da će vratiti i članske karte. Da podsetimo, bivša sekretarka DS Tamara Tripić podnela je ostavku na to mesto u znak protesta zbog toga što je iz stranke izbačeno 1.400 članova da bi se, kako je navela u pismu DS, „uticalo na ishod stranačkih izbora u Beogradu“. Šapić juče nije želeo ni da potvrdi ni da prokomentariše da će on biti predložen za novog generalnog sekretara stranke.

Ganguline blamažePodsetimo, dr Aleksandar Šapić je, gostujući u „Utisku nedelje“ s Vukom Jeremićem, rekao da je Jeremića podržala afrička država Nambija, a nazvao ga je predsednikom UN. Kad je upitan o doktoratu i magistraturi, otkrio je da je „magastrirao“ pre 2009. godine. Dan posle ove blamaže, Kurir je otkrio da je Šapić „vrhunsko obrazovanje“ stekao na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment univerziteta Union, koji se nalazi na livadi pored šumadijske varošice Mladenovca. Zatim, opština Novi Beograd, na čijem je čelu Šapić, raspisala je letos tender za izbor izvođača za „Novobeogradsko leto“, a uslovi konkursa su napisani tako da su mogle da se prijave samo Galija i Ju grupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track