VEZE I VEZICE: Veljovićev kum radi za hrvatskog tajkuna!

Za koga radi vrh srpske policije

VEZE I VEZICE: Veljovićev kum radi za hrvatskog tajkuna!

Politika -
Direktor policije omogućio Ivici Todoriću da širi uticaj u Srbiji preko Vuksana Stojanovića, kuma i bivšeg visokog policijskog funkcionera

BEOGRAD - Da li srpska policija radi za Hrvate?!Direktor policije Milorad Veljović, poznatiji kao Velja Fioka, omogućio je najbogatijem hrvatskom tajkunu Ivici Todoriću, vlasniku koncerna „Agrokor“, da nesmetano širi svoj uticaj po Srbiji, i to preko svog kuma Vuksana Stojanovića, saznaje Kurir iz obaveštajnih izvora!Dobri odnosi - Stojanović je i sam nekadašnji visoki funkcioner MUP, načelnik Odeljenja za privredni kriminal, koji je trenutno zaposlen u firmi Ivice Todorovića „Idea Srbija“, i to kao šef za korporativnu bezbednost. Njegovo zaposlenje u „Idei“ nije nimalo slučajno ako se zna da je kroz njegove ruke u MUP prolazio kompletan privredni kriminal. Ako iko zna kako funkcioniše srpska privreda i kako može da se zaštiti jedna firma kao što je Idea, onda je to on. Time je Todoriću omogućen ogroman uticaj - kaže izvor Kurira i dodaje:- Stojanoviću je praktično nadređen Marjan Benko jer je on potpredsednik za korporativno osiguranje u Todorićevom „Agrokoru“. Benko je nekadašnji direktor hrvatske policije, i on je na tu funkciju došao kao Todorićev čovek od poverenja. Benko se s Veljovićem zvanično sretao dok je bio šef policije, a još češće su se viđali otkako je Benko postao potpredsednik za korporativnu bezbednost „Agrokora“. Benko je na mesto direktora hrvatske policije došao upravo iz „Agrokora“, gde se bavio korporativnom bezbednošću, ali kao koordinator - tvrdi naš izvor. Ostaje pitanje da li su dobri odnosi s Benkom i Todorićem bili razlog što je Veljović početkom ove godine želeo da postane ambasador Srbije u Zagrebu ukoliko ne prođe na izboru za direktora policije.Enormna zarada Prema obaveštajnim izvorima, Todorićeva trgovina uticajem u Srbiji nije bila besplatna.- Stojanoviću su za usluge i posao koji je obavljao uplaćivane enormne plate - zaključuje izvor Kurira i dodaje da su i Veljoviću plaćana putovanja po hrvatskim letovalištima. Veljović nije želeo da komentariše naša saznanja.- Vaše je da radite svoj posao, moje je da radim svoj - odgovorio je Veljović i dodao da „naravno da zna“ bivšeg direktora hrvatske policije Marjana Benka, kao i druge direktore u regionu.- Poslednji put smo se videli pre godinu dana - odgovorio je Veljović, ali nije želeo da otkriva nikakve detalje.

Todorić i Matijević platili za Miška!U tome da se prikupi 12.000.000 evra, koliko je „Delta holding“ dala za kauciju Miroslava Miškovića za puštanje iz pritvora, pomogla su dvojica biznismena - Ivica Todorić, vlasnik hrvatskog „Agrokora“, i Petar Matijević, vlasnik „IM Matijević“!Kako saznaje Kurir, Todorić je kompaniji „Delta holding“ za robu koju treba da mu se isporuči avansno dao sedam miliona evra, dok je Matijević na isti način uplatio pet miliona evra. Veljović je Kuriru kratko rekao da nema takva saznanja o tome i da to uopšte nije u njegovoj nadležnosti, već suda i tužilaštva.

Pitanja za Milorada Veljovića1.Da li je tačno da vam je hrvatska kompanija „Agrokor“ plaćala letovanja u Hrvatskoj?2.U kakvim ste odnosima sa Vuksanom Stojanovićem, nekadašnjim načelnikom MUP, koji je trenutno zaposlen na poslovima bezbednosti u kompaniji „Idea Srbija“, u vlasništvu hrvatskog biznismena Ivice Todorića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track