Tajni sastanak Tačija i Haradinaja: Zapelo oko briselskog sporazuma!
Foto: Beta

Priština

Tajni sastanak Tačija i Haradinaja: Zapelo oko briselskog sporazuma!

Politika -
U restoranu razgovarali o dialogu u Briselu i implementaciji postignutih sporazuma...

PRIŠTINA - Prištinski premijer Hašim Tači i predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj sastali su se "tajno" u restoranu "Tifani" u Prištini, gde su, između ostalog, razgovarali o dijalogu u Briselu i izbornim reformama, piše večeras portal Zeri. Tači i Haradinaj su se videli u restoranu "Tifany" blizu stadiona Fudbalskog kluba Priština, u društvu najbližjih saradnika - Tačijevog zamenika Hajredina Kučija i zamenika predsednika ABK i političkog kordinatora dialoga u Briselu Blerim Salje.

"Razgovarali smo o dialogu u Briselu i implementaciji postignutih sporazuma, o procesu tranzicije Euleksa, o procesu izbornih reformi, kao i o potrebi završetka procesa liberalizacije viza", rekao je Tači portalu Lajmi.

On je dodao da je sa Haradinajom pričao o "temama od nacionalnog interesa", dodao je Tači. Potpresednik ABK Blerim Salja je, takođe, potvrdio susret i teme razgovora. U kosovskoj javnosti i Pristinskim medijima sve se vise govori da između Tacija i Haradinaja postoji prećutni dogovor o budućoj zajedničkoj saradnji posle parlamentarnih izbora, na kojima bi za predsednika Kosova ABK podržala Tačija, a na mesto premijera Kosova došao Ramuš Haradinaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track