Vučić: Slučaj Bitići najveći problem u odnosima Srbije i SAD
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Premijer posetio beogradski aerodrom

Vučić: Slučaj Bitići najveći problem u odnosima Srbije i SAD

Politika -
Taj slučaj nisu rešili neki koji su bili na vlasti 13- 14 ili 15 godina pa je to sada, kao i mnogi drugi problemi, palo na pleća ove vlade, kaže predsednik vlade

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je ubistvo američkih državljana, trojice braće Bitići 1999. godine najveći bilateralni problem u odnosima Srbije i SAD, ali da će taj problem biti rešen. On je novinarima u Beogradu rekao da taj slučaj nisu rešili neki koji su bili na vlasti 13, 14, ili 15 godina pa je to sada, kao i mnogi drugi problemi, palo na pleća ove vlade. Upitan da li će u septembru, za kada je planirana poseta SAD, odneti neke nove dokaze u vezi sa slučajem Bitići, Vučić je rekao da to "nije pitanje nošenja dokaza i papira", već "rešavanja jednog teškog zločina koji su počinili neki naši ljudi".

Vučić je istakao da bi rešavanjem slučaja Bitići bio rešen "najveći bilateralni problem koji postoji u odnosima između SAD i Srbije". Braća Bitići ubijena su u julu 1999. na policijskom poligonu u Petrovom Selu, a njihova tela nađena su 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom Selu kod Kladova. Premijer je, pored posete SAD, najavio "velike diplomatske aktivnosti" u narednom periodu - bečku konferenciju, brisleski dijalog Beograda i Prištine, kao i posetu Rusiji u oktobru i Kini u novembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track