01:11

Rešiti pitanje sprovođenja Briselskog sporazuma pod hitno!

Kosovo i metohija

"HOĆE DA UVEDU APARTHEJD NA KOSMETU!" Kažu: Registrovaćemo Zajednicu srpskih opština kao nevladinu organizaciju! Pih, majke ti?

SRBI NA KIM -

Situacija na Kosovu i Metohiji poslednjih nedelja eskalirala je zbog jednostranih poteza Aljbina Kurtija i njegove Vlade. Prvi čovek privremenih prištinskih institucija za svoje odluke nema podršku Zapada, naprotiv, ali ključ rešenja se ne krije u Prištini, već u Vašingtonu i Briselu.

Zoran Anđelković, Veljko Odalović
foto: Kurir tv

Zoran Anđelković, nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije i Veljko Odalović, predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica, gostovali su u jutarnjem programu i diskutovali na temu novonastale krize na Kosovu i Metohiji.

Zoran Anđelković, Veljko Odalović
foto: Kurir tv

- Oni sa malim brojem Albanaca u raznim pokrajinama žele da uvedu aparthejd i mogu sa ovim ukorima i pre 21. novembra da naprave haos, to je ono: sada vas ništa ne košta, ali kasnije će vas, uz sud, koštati. Osmanijeva želi da uvede aparthejd na severu KiM - izjavio je Anđelković i citirao njenu izjavu kako Srbe treba demilitarizovati.

Kumanovski Sporazum
foto: TANJUG

- Očigledno je da jedino Srbi sa severa KiM žele da sačuvaju Briselski sporazum. Brisel je pokazao ogromnu nemoć, jer toleriše Kurtijevo ponašanje - rekao je Odalović podsećajući na rezoluciju u Kumanovskom sporazumu po kojoj Srbi ne bi bili proterani pred očima narodne misije.

Zoran Anđelković
foto: Kurir tv

- Amerika ima snagu da kaže šta i kako treba da bude i da se pobrine da to i ostvari. Kažu naši "spora usta". A takvo je i dejstvo - rekao je Odalović.

Veljko Odalović
foto: Kurir tv

- Kažu oni "Neka registruju zajednicu srpskih opština kao nevladinu organizaciju!" Pih, majke ti?- rekao je Anđelković.

01:11

Rešiti pitanje sprovođenja Briselskog sporazuma pod hitno!

- Mora se rešiti sprovođenje Briselskog sporazuma! Kurti hoće incident, zato se prvo mora rešiti stabilnost Srba.Ne mogu biti raspisani izbori. Mora se napraviti statut na osnovu ovog sporazuma, tamo tačno piše šta srpske opštine moraju da imaju- izjavio je Anđelković

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track