"ŠTA BI BILO SAD, DA SMO I MI UVELI SANKCIJE RUSIJI" Matović: AKO je TAČNO da se PODRŽAVA predlog "Kosova" za EU, to je SKANDAL!
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

KIM

"ŠTA BI BILO SAD, DA SMO I MI UVELI SANKCIJE RUSIJI" Matović: AKO je TAČNO da se PODRŽAVA predlog "Kosova" za EU, to je SKANDAL!

SRBI NA KIM -

Milutin Ilić, predsednik nevladine organizacije Geopolitikon i nezavisni novinar i Perko Matović, iz Centra za nacionalnu politiku, gosti su koji su u jutarnjem programu Kurir TV komentarisali trenutna dešavanja na KIM.

Redakcija, Nikola Tomić, KIM
foto: Kurir tv

- EU ne odgovara konflikt širih razmera na Kosmetu - rekao je Ilić. On je sve opisao kao marksisitičko - lenjinističko učenje, koje Kurti sada pokazuje.

Milutin Iliić, Redakcija
foto: Kurir tv

Zahtev koji se traži od Srbije, a uključuje priznanje potpuno je neprihvatljiv.

- Sa položaja srpskog stanovišta to je prvi zahtev, nad svim zahtevima koji je nedopustiv. Videli ste da Olaf Šolc ima mnogo manje nerazumevanja od svih njegovih prethodnika - rekao je Matović.

Perko Matović
foto: Kurir tv

U nastavku nazvao je EU nesposobnom da reši ovaj konflikt, i da se to vidi po svakoj opasnoj situaciji u kojoj se Srbija našla, odnosno Srbi na Kosovu, EU je bila nemoćna da reaguje.

Zajednica srpskih opština još uvek nije izvesna da će se osnovati kao bezbednosni štit za Srbe na KIM.

04:47

EU JE NESPOSOBNA DA REŠI KONFLIKT U SRCU SRBIJE

- Zamislite da smo uveli sankcije Rusiji u ovoj sad situaciji! Ukoliko je stvarno tačno da se podržava kosovski predlog za članstvo u EU, to je skandalozno! Znači oni su još i nagrađeni! Za sada imamo u Americi signale koji mogu doneti više rešenja, dobrih, ili loših to ne znamo, ali od EU nemamo ništa - rekao je Matović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track