KURTI JE PERSONIFIKACIJA DESPOTIZMA I ŠOVINIZMA! Kancelarija za KiM: On je najveća pretnja slobodi i ljudskim pravima u regionu
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

reagovanje

KURTI JE PERSONIFIKACIJA DESPOTIZMA I ŠOVINIZMA! Kancelarija za KiM: On je najveća pretnja slobodi i ljudskim pravima u regionu

SRBI NA KIM -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da iako Aljbin Kurti uporno nastoji da se predstavi kao zaštitnik zapadnih vrednosti i da svoj nasilnički karakter i politiku pred stranom javnošću kamuflira geopolitičkim frazama, upravo je on nesumnjivo najveći i najopasniji neprijatelj vrednosti slobode i ljudskih prava u regionu.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da je jedina prava istina da je Kurti personifikacija brutalnog despotizma i šovinizma, i kao takav je najveća pretnja uspostavljanju evropskih vrednosti i stvaranju zone mira i saradnje na zapadnom Balkanu.

„Kurtijev šovinizam i ideologija mržnje nisu ničim izazvani i nisu reakcija ni na kakvu pretnju, već su anahroni produkt mračne ideje Prizrenske lige koji je potpuno stran savremenom evropskom poimanju društva. Od njega se ne traži ništa drugo nego da Srbima na Kosovu, kao najugroženijoj nacionalnoj zajednici u Evropi i šire, omogući da postoje i da imaju individulna i kolektivna prava kakva su u savremenim demokratijama podrazumevana vrednost“, kaže se u saopštenju.

Dodaju da bi zapadni mediji, umesto što Kurtiju daju prostor za prolivanje patologije i zagađivanje javnog prostora, konačno trebalo da se zapitaju kakve to vrednosti brane kada prave pozitivan publicitet jednoj takvoj opasnoj individui poput Kurtija.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track