"PRETUKLI SU GA ZATO ŠTO JE SRBIN": Srpska lista OŠTRO OSUDILA brutalni napad Albanaca na Lazara (15) u Suvom Dolu
Foto: Kosovo online

"PRETUKLI SU GA ZATO ŠTO JE SRBIN": Srpska lista OŠTRO OSUDILA brutalni napad Albanaca na Lazara (15) u Suvom Dolu

SRBI NA KIM -

Diktatorski režim Aljbina Кurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema, saopštila je Srpska lista i najoštrije osudila napad na Lazara Milutinovića (15) koga su četvorica Albanaca jutros pretukla u Suvom Dolu.

Srpska lista je naglasila da je ovo četvrti napad na srpsku decu u svega par nedelja.

- Ničim izazvan, podli napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima Кurtijevih specijalaca je nastavak užasnog plana Aljbina Кurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Кosova i Metohije. Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Кlokotu, u svega par nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti - navode iz Srpske liste.

Kako dodaju, Lazar je pretučen samo zato što je Srbin.

- Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju, navode iz Srpske liste.

Smatraju da je najopasnije ćutanje međunarodnih predstavnika.

- Srpska lista osuđuje ovaj podli napad na Lazara, jer je to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima, ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track