"KADA PADNE NOĆ NA KOSMETU, POČINJE STRAH" Sagovornici Kurira zgranuti bezakonjem: Legalno je pucati na Srbe, nema ko da reaguje
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

kurir tv

"KADA PADNE NOĆ NA KOSMETU, POČINJE STRAH" Sagovornici Kurira zgranuti bezakonjem: Legalno je pucati na Srbe, nema ko da reaguje

SRBI NA KIM -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao u 10 časova u Beogradu sa šeficom UNMIK-a Karolin Zijade.

Zijade je u razgovoru s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, poručila da je cilj da se očuva mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i posebno pohvalila inicijativu Otvoreni Balkan, kao mogućnost boljeg ekonomskog povezivanja regiona, saopštila je Vlada Srbije.

Ovim povodom, gosti "Redakcije" na Kurir televiziji su Veljko Odalović, predsednik komisije Vlade Srbije za nestala lica i Veljko Nestorović, urednik na portalu “Kosovo online”.

Aleksandar Vučić
foto: Beta Milos Miskov

Predstavnici opozicije su napravili incident na jučerašnjoj sednici skupštinog odbora za KiM, pa je Odalović rekao ciljeve i motive ovakvog ponašanja:

- Od poslanika bi trebalo da se očekuje odgovorniji odnos prema ovako teškoj temi. Pogotovo jer je i oni često eksplatišu, a da li su zadovoljni dnevni redom ili ne, pa uvek može da se zatraži na sednici dopuna dnevnog reda. Danas imate nevidljivu misiju, nevidljiv mandat, iako je Rezolucija 1244 živa. Ne bih trošio vreme na to šta se desilo juče.

Nestorović je objasnio kako zaista deluje podizanje tenzija na KiM, odnosno uzastopni teror Kurtijevog režima nad Srbima.

01:00

SRBI NA KiM KADA PADNE NOĆ ŽIVE U POLICIJSKOM ČASU Stručnjaci zgranuti bezakonjem: Legalno je pucati na Srbe, nema ko da reaguje

- Pre svega, ovo nije podizanje tenzija, već pokušaj ubistva na način koji oni smatraju potpuno legalnim. Bogu hvala da je M.J. u stabilnom stanju, ali ne znam koja je ovo pucnjava po redu. Dobili smo i saopštenje kosovske policije gde sve to demantuju, po njihovim rečima, oni nikada nisu umešani, nikada ništa nisu uradili, nema kamera. Sve u svemu, opet je pala krv. Sva sreća pa je preživeo, ali desiće se slučaj kada neko neće preživeti. Srbi na KiM kada padne mrak žive u nezvaničnom policijskom času - rekao je Nestorović, pa nastavio:

- Ako želite, noću, da putujete sa jednog mesta u drugo, vi rizikujete i velike su šanse da vas zaustave ti specijalci. Da li će pucati na vas, maltretirati, tući kao što su tukli dvojicu dečaka... Dakle, to je taj nezvanični policijski čas koji svi tolerišu, Međunarodna zajednica ne reaguje, KFOR ne može po svojim ovlašćenjima da reaguje, EULEX se pravi da ne vidi, nema nikog da to osudi. Jednostavno je napravljena atmosfera u kojoj je sasvim legalno pucati u Srbe.

TRENUTNO STANJE RANJENOG M.J.

Nešto posle 22 sata na odeljenje primljen je pacijent sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan!

M.J., Zvečan, ranjen, Srbin, pucnjava, Kosovo, pucano na Srbina, ROSU
foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

Dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica, je za Kurir otkrio da zdravstveno stanje ranjenog M.J. stabilno. Ipak, on će i dalje ostati u šok sobi na intezivnoj nezi. Pratiće se njegovo zdravstveno stanje.

Sinoć se nije dogodio incident, već pokušaj ubistva. S druge strane, dobili smo demant kosovske policije. Demanti su stalno prisutni i po njihovim tvrdnjama nikad niko nije umešan, a umalo da jedan mlad momak izgubi život.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track