GRENEL DIGAO UZBUNU NA TVITERU! Odmah tvitovao kao najnoviju vest: Od mira i napretka stigli smo do haosa i okupacije
Foto: AP/Darko Vojinović

"Od mira i napretka stigli smo do haosa i okupacije"

GRENEL DIGAO UZBUNU NA TVITERU! Odmah tvitovao kao najnoviju vest: Od mira i napretka stigli smo do haosa i okupacije

SRBI NA KIM -

Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel poručio je jutros, nakon što su pripadnici Kfora opkolili zgrade opština na severu, da smo "prešli put od mira i napretka do haosa i okupacije".

Grenel je na Tviteru u objavi pod naslovom "najnovija vest" podelio snimak ispred zgrade opštine u Leposaviću gde je razvučena bodljikava žica i gde se nalazi veći broj pripadnika Kfora.

"NATO trupe zauzele zgrade na Kosovu. Američke trupe i američki novac. Prešli smo put od mira i napretka pod Trampom do haosa i okupacije pod Bajdenom. Bajden je tako slab", naveo je Grenel.

Od jutros su jake snage Kfora opkolile zgrade opština u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Pripadnici italijanskog dela Kfora nalaze se u Severnoj Mitrovici, na ulazu u Bošnjačku mahalu, gde su se rasporedili od ranih jutarnjih sati. Prisutno je nekoliko džipova i kamiona sa više od 100 vojnika.

U Zvečanu je takođe prisutan veliki broj priopadnika Kfora poljskog kontigenta, koji čine prvi prsten "obezbeđenja" oko zgrade opštine. Iza njih se kod same opštinske zgrade nalaze pripadnici kosovske policije.

Da podsetimo, škole na severu Kosova jutros ne rade zbog novonastale bezbednosne situacije i ogromnog prisustva kosovske policije koja je u petak nasilno upala u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Kurir.rs/Twitter/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track