OGLASILA SE KOSOVSKA POLICIJA: Milenković je prilikom hapšenja povređen, tužilaštvo traži pritvor za Srbina
Foto: Youtube/Kosovo Online

SAOPŠTENJE

OGLASILA SE KOSOVSKA POLICIJA: Milenković je prilikom hapšenja povređen, tužilaštvo traži pritvor za Srbina

SRBI NA KIM -

BEOGRAD - Kosovska policija (KP) saopštila je danas da je Milun Milenković Lune povređen prilikom jučerašnjeg hapšenja u Severnoj Mitrovici i da mu je ukazana lekarska pomoć.

KP je navela da je "osumnjičeni pružio otpor kako bi izbegao hapšenje".

"Usled toga su policijski službenik i osumnjičeni zadobili telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć", saopštila je KP. Potvrdili su i da je Milenkoviću određeno zadržavanje do 48 sati.

Specijalno tužilaštvo traži pritvor za Miluna Milenkovića

Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo je danas određivanje mere pritvora uhapšenom Srbinu Milunu Milenkoviću. "Specijalno tužilaštvo je danas podnelo zahtev za određivanje mere pritvora Milunu Milenkoviću, sada ostaje da sud odredi kolika će ta mera biti", saopštio je portparol tužilaštva Ekrem Ljutfiu. ; Milenković će danas biti izveden pred sudijom. ; Milun Milenković Lune uhapšan je juče u Severnoj Mitrovici, a kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, on se sumnjiči da je organizovao napad na pripadnike Kfora i Kosovske policije pre dve nedelje u Zvečanu.

Slučaj su klasifikovali kao hapšenje tražene osobe, napad na službeno lice i oštećenje ili uništavanje imovine. Navode da su tragali za Milenkovićem zbog više krivičnih dela koje je navodno počinio, te podsećaju da je hapšenje izvršeno u centru grada. Iz policije su ukazali na incident do kojeg je došlo nakon hapšenja Milenkovića. "Nakon policijske akcije, gomila osumnjičenih lica, koja još nisu identifikovana, kamenicama i jakim oruđem napala je jedinice policije za javni red i policijska vozila. Usled napada, tri policajca su zadobila telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć, a oštećena su i tri vozila kosovske policije", navodi se u saopštenju, preneo je portal Kossev.

Hapšenje Miluna Milenkovića izvršeno je u frizerskom salonu od strane jakih snaga specijalne Kosovske policije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja