"PRVI PUT U ISTORIJI SRBIJE NEMA PARASTOSA NAŠIM JUNACIMA NA KIM" Milosavljević: Od ovoga krećemo - Nema mu više popuštanja!
Foto: Kurir TV, ART Collection / Alamy / Alamy / Profimedia, Nemanja Nikolić

divljina u srcu evrope

"PRVI PUT U ISTORIJI SRBIJE NEMA PARASTOSA NAŠIM JUNACIMA NA KIM" Milosavljević: Od ovoga krećemo - Nema mu više popuštanja!

SRBI NA KIM -

Zoran Milosavljević, politikolog, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" a povod razgovora bio je gest puštanja trojice kosovskih specijalaca da se brane sa slobode.

Zoran Milosavljević
foto: Kurir tv

Mnogi su upravo ovaj momenat videli kao doprinos deeskalaciji dok Priština, misli suprotno.

Milosavljević smatra da se Kurtiju više ne sme popuštati, a dok se Srbija priprema za najveći srpski praznik i istorijski temelj države, pitanje je da li će Srbi na KiM nesmetano moći da proslave ono što bi u svakoj evropskoj državi trebalo biti normalno.

- Nikada on nije imao lepu reč o nama, niti je ikada pomišljao na deeskalaciju i smirivanje situacije. Podsetiću na poziv gospodina Borelja koji je rekao da se odmah mora ići na formiranje Zajednice Srpskih opština i ništa novo nije rečeno, a vidite, sada se mora kažnjavati svaka reč koja vodi sukobu, ne može se više popuštati! Srbija je napregnuta svim silama da ovu situaciju smiri. Ne sme se više Kurtiju popuštati i to ne direktno njemu nego celokupnom establišmentu tamo - kaže Milosavljević i dodaje:

- Mora da se sankcioniše retorika. Hajde da krenemo od retorike, od onoga što mora da se uradi prema našem stanovništvu - rekao je.

Slobodan Milošević, Srbi, Vidovdan, Kosovska Bitka, Car Lazar, Vidovdansko Prokletstvo

Oni baš za Vidovdan imaju spisak koliko i kada će uhapsiti Srbe na KiM, navodi Milosavljević i objašnjava:

- Mislim da je ovo najteže vreme do sada. Prvi put od 1999. godine, neće se obeležiti parastos našim junacima na KiM! Obeležavanje će biti u Gračanici, i sada evo još jedan element: ako vi ne možete kao živalj koji ima svoj temelj i koren istorijski i ako ne možete da obeležite tako važan dan, kakva je reakcija svih koji su trebali da obezbede slobodu kretanja, mir, bezbednost, a vi nemate elementarne osnovne temelje mira! - rekao je Milosavljević.

00:46

NEMA MU VIŠE POPUŠTANJA!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track