"SADA JE RASPRAVA OKO DRONOVA BAJRAKTARA I AMBICIJA 'KOSOVSKIH' SNAGA" Drecun: Sve je deo šireg plana, BIĆE TEŠKA BORBA
Foto: Kurir

kurir tv

"SADA JE RASPRAVA OKO DRONOVA BAJRAKTARA I AMBICIJA 'KOSOVSKIH' SNAGA" Drecun: Sve je deo šireg plana, BIĆE TEŠKA BORBA

SRBI NA KIM -

Milovan Drecun predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju gostovao je u emisiji Puls Srbije u razgovoru sa voditeljima o teškoj situaciji na KiM i krizi lekova na severu KiM.

Milovan Drecun
foto: Kurir tv

Uočavajući jasan stav Zapada u vezi sa situacijom na Kosovu, Milovan Drecun, skreće pažnju na krizu koja se dešava sa lekovima i medicinskim sredstvima na ovom prostoru. Takođe, Drecun je upozorio na rastući trend naoružavanja Prištine i njihove ambicije da pretvore kosovske bezbednosne snage u oružane snage.

Govoreći o krizi lekova i medicinskih sredstava, Drecun ističe da je Srbija odlučna u naporima da omogući dovoljan broj lekova i potrebnih sredstava za lečenje ljudi na Kosovu i Metohiji.

Međutim, suprotstavljeni ciljevima Beograda, Priština pod vođstvom Albina Kurtija, pokušava da preuzme kontrolu nad tim sektorom kako bi osnažila lažnu državnost Kosova.

Drecun naglašava da je to samo deo šireg plana da se obrazovanje takođe izvuče iz okvira Srbije i prebaci pod kontrolu Prištine.

- Kada je reč o naoružavanju Prištine, postoji zabrinjavajući trend i nabavka oružja iz raznih izvora, uključujući Tursku. Dronovi bajraktari postali su predmet rasprave, a jasno je da postoji ambicija da se kosovske bezbednosne snage preobraze u oružane snage do 2029. ili čak ranije, do 2026. godine - smatra Drecun.

02:34

TEŠKA KRIZA LEKOVA NA SEVERU KIM

Prema rečima Milovana Drecuna:

- Međunarodna zajednica, prvenstveno politički Zapad, moraće doneti odgovarajuće mere kako bi se ove situacije adekvatno adresirale - rekao je.

On naglašava da će borba biti teška, ali se nada da će srpski narod, uz podršku države Srbije, opstati na Kosovu i Metohiji uprkos separatističkim težnjama Albina Kurtija i drugih, te naporima Zapada da natera Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo.

Da bi se obezbedio dalji opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, predstojeće odluke će biti ključne za očuvanje teritorijalne celovitosti i stabilnosti regiona.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

NE PROPUSTITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track