"NEZAKONITO GAŠENJE ĆE IMATI VELIKE POSLEDICE, TAMO JE 250 ZAPOSLENIH" Lučić u šoku: Ne smetamo nikome, a oni žele da isele Srbe
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"NEZAKONITO GAŠENJE ĆE IMATI VELIKE POSLEDICE, TAMO JE 250 ZAPOSLENIH" Lučić u šoku: Ne smetamo nikome, a oni žele da isele Srbe

SRBI NA KIM -

U Prištini je završeno prvo ročište u slučaju istrage protiv MTS-a. Obe strane ostale su pri svojim stavovima, a nije zakazano novo ročište.

Istragu je pokrenula prištinska agencija za zaštitu konkurencije, zbog navodno nezakonitog poslovanja. Pravni zastupnik MTS-a tvrdi da agencija traži retroaktivnu primenu zakona, što ne dozvoljava tamošnji Ustav.

01:13

NEZAKONITO GAŠENJE ĆE IMATI VELIKE POSLEDICE, TAMO JE 250 ZAPOSLENIH Lučić u šoku: Ne smetamo nikome, a oni žele da isele Srbe

U Prištini je i generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić, koji će se sastati sa predstavnicima međunarodne zajednice kako bi ukazao na nepravilnosti u vezi zabrane rada MTS-a na Kosovu i Metohiji.

- Ako je Briselskim sporazumom definisano kako radi MTS i ako mi radimo isključivo u korist korisnika i ni na koji način ne smetamo ovim vlastima, ovo gašenje na nezakonit način imalo bi velike posledice. To je dodatni pritisak na srpsku zajednicu da se seli. Ako se najveća srpska investicija ovde, sa 250 zaposlenih, ugasi onda bi to stvarno bila poruka bez presedana i za srpsku zajednicu i srpske kompanije - rekao je Lučić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track