"DECA NE ŽELE DA PROLAZE PORED NAORUŽANIH JEDNONACIONALNIH POLICAJACA!" Kurir u Zubinom Potoku: Gradi se policijska stanica
Foto: Kurir

kosovo i metohija

"DECA NE ŽELE DA PROLAZE PORED NAORUŽANIH JEDNONACIONALNIH POLICAJACA!" Kurir u Zubinom Potoku: Gradi se policijska stanica

SRBI NA KIM -

Nakon važnih razgovora u Briselu predsednik Aleksandar Vučić govorio je o situaciji na KiM i pritiscima na našu zemlju. Srbija nije u lakoj poziciji, ali nema razloga za veliku brigu - poručuje predsednik Vučić.

Beograd je, kako ističe, spreman da ispuni sve stvari, koje se ne tiču priznanja tzv. Kosova i članstva Prištine u UN. o mišljenju političkih analitičara, poziv evropskih zvaničnika da Srbija defakto prizna tzv. Kosovo može biti samo njihova želja, a nikako način za rešavanje tog pitanja.

S tim je saglasan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče izjavio da Srbija nije u lakoj poziciji, nakon događaja u Banjskoj i razgovora u Briselu, ali da nema razloga za brigu.

Darko Mirković
foto: Kurir Televizija

U Zubinom Potoku, danas je najavljeno okupljanje nezadovoljnih građana povodom gradnje policijske stanice u blizini osnovne škole i vrtića, za smeštaj jednonacionalne Kurtijeve policije. U Zubinom Potoku se nalazi dopisnik Kurira Darko Mirković, koji je ispričao kakva je trenutno situacija.

Naglasio je da je narod uplašen jer je u blizini škole započeta izgradnja policijske stanice tzv. kosovske policije.

- Postoji neko nezadovoljstvo jer jednostavno deca ne žele prolaziti pored naoružanih policajaca, što do sada nije bio slučaj. Situacija u ovom trenutku u Zubinom Potoku je mirna, a ono što imamo informaciju, a potvrdio je i zamenik komandira za region Sever, jeste da će ovde biti izgrađena policijska stanica. Kako kažu, takozvana kosovska policija mora u ovom regionu imati policijsku stanicu, dok su do sada bili smešteni u jednoj privatnoj kući u Zubinom Potoku. Još jedan interesantan podatak, iako se ne vidi, iznad policijske stanice je raspoređen i veći broj pripadnika Kosovske policije.

01:57

DECA NE ŽELE PROLAZITI PORED NAORUŽANIH JEDNONACIONALNIH POLICAJACA! Darko Mirković:

Danas je predsednica Europske komisije Ursula fon der Lajen u poseti Prištini i očekuje se da će se tokom dana sastati s Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem. Darko Mirković ispričao je šta se očekuje od ovih saastanaka na KiM:

- Predsednica Evropske komisije sinoć je kasno stigla na Kosovo i Metohiju, prema agendi i informacijama koje mi novinari imamo. Danas je zakazan sastanak u 13:15 s takozvanom predsednicom Vjosom Osmani, a u 14:15 s takozvanim premijerom Aljbinom Kurtijem. Najavljene teme su uglavnom vezane za posetu regionu Zapadnog Balkana i bržu integraciju ovog regiona u evropske tokove. Međutim, određeni portali i prištinski mediji prenose da će jedna od tema razgovora s Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem biti i odnosi između Beograda i Prištine. Još jedna činjenica je da će biti održana samo jedna konferencija za novinare, verovatno nakon sastanka s takozvanom predsednicom Vjosom Osmani - istakao je Marković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:33

ITALIJA BI MOGLA DA PODRŽI SRBIJU U PREGOVORIMA ZA KiM! Petrović: Stav zapada nije jedinstven, Mađarska protiv sankcija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track