ALBANCI SAMOHRANOM OCU TRI ĆERKE UKRALI TRAKTOR: Nastavlja se pritisak na Srbe povratnike, meštani U STRAHU zbog serije zločina
Foto: Youtube/Nenad Radosavljevic

ALBANCI SAMOHRANOM OCU TRI ĆERKE UKRALI TRAKTOR: Nastavlja se pritisak na Srbe povratnike, meštani U STRAHU zbog serije zločina

Politika -

Kancelarija za KiM saopštila je da se nastavlja serija pritisaka i napada na srpski narod i povratnike u selu Osojane kod Istoka, dodajući da svaki od tih incidenata ima za cilj da dodatno zastraši Srbe i onemogući im ostanak i opstanak na kućnom pragu.

U noći između subote i nedelje u selu Osojane, ukraden je traktor porodici Aleksandra Đurića, samohranog oca tri ćerke koji živi isključivo od poljoprivrede, navodi se u saopštenju.

"Na ovaj način Đuriću je direktno ugrožena egzistencija, jer mu je traktor osnovno sredstvo rada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će mu da stane na noge", dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije podsećaju da je pre nekoliko dana, u Osojanu opljačkana i crkva Svetog Arhangela Gavrila, iz koje su lopovi odneli čak i pribor za pričešće bolesnika.

"Meštani sumnjaju da je reč o istim počiniocima i ta činjenica unela je dodatni nemir i strah među Srbe povratnike u ovom metohijskom selu kojima se mir narušava svakodnevnim incidentima i napadima. Uprkos ovakvim perfidnim pokušajima proterivanja od strane ekstremista i izgrednika, Srbi povratnici odlučni su da ostanu i opstanu tamo gde su se posle mnogo nedaća i muka skućili i gde samo žele da žive u miru. Toga mora da bude svesna i međunarodna zajednica i da politiku ćutanja i okretanja glave, zamene proaktivnim pristupom u rešavanju problema Srba čija je egzistencija na Kosovu i Metohiji najbrutalnije ugrožena", poručuju iz Kancelarija za KiM.

(Kurir.rs/Kosovo Online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track