TZV. KOSOVSKA POLICIJA UPALA U SRPSKU AMBULANTU U PRIŠTINI: Izveli lekare i medicinsko osoblje zdravstvenog sistema VS (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

TZV. KOSOVSKA POLICIJA UPALA U SRPSKU AMBULANTU U PRIŠTINI: Izveli lekare i medicinsko osoblje zdravstvenog sistema VS (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Pripadnici tzv. kosovske policije izvršili su pretres improvizovane ambulante u Prištini, i izveli grupu lekara i medicinskog osoblja zdravstvenog sistema Vlade Srbije koji pružaju zdrastvenu negu preostalim Srbima u tom gradu.

Medicinsko osoblje je uvedeno u zgradu policijske stanice "Centar1", čiji je ulaz uz prostorije koje su Srbi koristili kao ambulantu.

Radi se o prostoru u kojem je do juna 1999. godine bila filijala Komercijalne banke, a onda sedište nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju, i improvizovana ambulanta koja radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština sa privremenim sedištem u Gračanici po sistemu Vlade Srbije.

Osim uvođenja srpskog medicinskog osoblja u stanicu, policija je konfiskovala i vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja Priština beogradskih registarskih oznaka.

Nejasno je koje su namere policije. Da li da se izvrši pretres prostorija i ispitaju ljudi zatečeni u njima, ili da ih zatvore i zauzmu prostorije.

Policija je i pre nekoliko godina pokušala da preuzme iste prostorije.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track